Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Αλτερ Εγκο: Οι Ψυχάρηδες φταίνε για τον Βήμα FM

Tον πάνε τελικά για πτώχευση τον ραδιοσταθμό
H εταιρία Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον οποίο ανήκει το (κλειστό εδώ και μήνες) ραδιόφωνο Βήμα FM, ζητάει από το Πρωτοδικείο να ορίσει προσωρινή διοίκηση.
Για «πλασματική έλλειψη διοίκησης» στην εταιρεία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM A.E.» που κατέστησε αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, κάνει λόγο λοιπόν η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτησή της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που κατατέθηκε στις 29 Δεκεμβρίου. Σε αυτήν, η διάδοχος.. εταιρεία του ΔΟΛ στο μετοχικό σχήμα του Βήμα 99.5 ρίχνει τις ευθύνες για το λουκέτο στο σταθμό στους ανθρώπους που βρίσκονταν στο διοικητικό του συμβούλιο, δηλαδή μεταξύ άλλων στον Σταύρο Ψυχάρη (πρόεδρος) και τον Πάνο Ψυχάρη (μέλος).

Στο πολυσέλιδο κείμενο που απέστειλε η Alter Ego αναφέρεται στα πεπραγμένα των μελών του ΔΣ της Βήμα FM A.E. στην μετά ΔΟΛ εποχή, λέγοντας πως είτε απουσίαζαν είτε δήλωναν συνεχώς κωλυόμενοι με αποτέλεσμα να μην λαμβάνεται καμία απόφαση για το μέλλον του σταθμού, όπως εκείνη για την αλλαγή της έδρας του, την σύναψη νέας σύμβασης για την χρήση του διακριτικού τίτλου «Βήμα FM» και την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και τους άλλους πιστωτές. Αποποιούμενη έτσι οποιαδήποτε ευθύνη για την κακοδιαχείριση του σταθμού, που εν τέλει οδήγησε στη διακοπή της λειτουργίας του.
Πρόθεση της μητρικής εταιρείας είναι ο ορισμός τριών προσώπων ως προσωρινή διοίκηση, προκειμένου να εκπροσωπηθεί η εταιρεία ενώπιον των διοικητικών και δικαστικών αρχών, για την επίδοση δικογράφων και εξωδίκων, για την αλλαγή της έδρας σε τοποθεσία εντός του δήμου όπου βρίσκεται το κτίριο της Μιχαλακοπούλου και την κήρυξη παύσης πληρωμών. Με λίγα λόγια δηλαδή, για να τρέξουν οι όποιες διεργασίες για την πτώχευση της Βήμα FM A.E., κάτι το οποίο είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό από την Alter Ego λόγω των συσσωρευμένων χρεών.
Θυμίζουμε ότι πλέον το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που μπορεί να αποφέρει ρευστό είναι η άδειά της, καθώς όλα τα μηχανήματα του Βήμα 99.5 κατασχέθηκαν από τους εργαζόμενους και θα βγουν σε πλειστηριασμό τον ερχόμενο Ιούνιο.

- από το e-tetradio (από όπου και τα έγγραφα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.