Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Αφιερωμένο στη χαμένη υπερηφάνεια των Μέσων...

Ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί με το ταμπελάκι «Τύπος - Press» στο παρμπρίζ, μπορείς να το πεις και συλλεκτικό! 
Γιατί εδώ και χρόνια, από τότε που άρχισε η απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και διαδόθηκε (το άδικο για τους πολλούς) «Αλήτες, ρουφιάνοι», υπεστάλησαν τα ταμπελάκια των Ενώσεων Συντακτών (μαζί υπεστάλη η υπερηφάνεια των Μέσων) και παραχωνιάστηκαν στα ντουλαπάκια των αυτοκινήτων ή και στα συρτάρια των γραφείων.
Φυσικά, αποσύρθηκαν και τα διάφορα αυτοσχέδια «Press» που έφτιαχναν μόνοι τους άλλοι εργαζόμενοι στον Τύπο, όχι απαραιτήτως δημοσιογράφοι αλλά παράπλευρων ειδικοτήτων. Άλλοτε το «Ένωσις Συντακτών» ή το «Press» ήταν κάτι σαν τίτλος τιμής – ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Και, ακόμα, ήταν σημάδι έπαρσης το να κυκλοφορείς με το «Δημοσιογραφικό» στο αυτοκίνητό σου. Χώρια που γλίτωνες και καμιά κλήση.
Τώρα δεν περιποιεί τιμή να δείχνεις ότι είσαι άνθρωπος των Μέσων. Άσε που ώρες ώρες γίνεται και επικίνδυνο. Γι’ αυτό, τούτο το σπάνιο (ή ξεχασμένο;) «Press» που συναντήσαμε ήταν άξιο φωτογράφησης και απαθανάτισης. Το αφιερώνουμε στις συλλογές παλαιών αντικειμένων, επιγραφών, αναμνήσεων. Μαζί αφιερώνεται στη μνήμη της χαμένης μιντιακής υπερηφάνειας.
Αναδημοσίευση:
harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.