Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Βεβιασμένη η απόφαση ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ για προκήρυξη απεργίας στην «Αυγή»


Ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των εργαζομένων του ρ/σ «Στο Κόκκινο» εξέδωσε το ΔΣ της ΑΥΓΗΣ
«Το ΔΣ της Αυγής τουλάχιστον με έκπληξη έμαθε τη βεβιασμένη απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ για προκήρυξη απεργίας στην εφημερίδα Αυγή σε «ένδειξη συμπαράστασης» στους εργαζομένους στον «105, 5 Στο Κόκκινο», μετά από αίτημα συνέλευσης εργαζομένων στην Αυγή. Υπογραμμίζουμε με έμφαση ότι κατά πρωτοφανή τρόπο μέχρι την κοινοποίηση της απεργίας από τα σωματεία δεν προηγήθηκε καμία συνάντηση ή έστω επαφή με τη διοίκηση της εφημερίδας.
Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ γνωρίζουν προ πολλού ότι η ΑΥΓΗ ΑΕ είναι διαφορετική εταιρία από τη left media ΑΕ, με άλλη μετοχική σύνθεση, άλλο ΔΣ και άλλους εργαζόμενους. Το ΔΣ της Αυγής στηρίζει τη βιωσιμότητα της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου επανεκκίνησης και ανάπτυξης, που πρέπει να στηριχθεί από όλους.
Όπως έχουμε δείξει και όλο το προηγούμενο διάστημα, παραμένουμε ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο με όλες τις πλευρές. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστούν πρόχειρες και επιβαρυντικές πρακτικές την ώρα που η προσπάθειά μας είναι προσανατολισμένη στην προοπτική της εφημερίδας».

Ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» εξέδωσε και το ΔΣ του σταθμού. 
«Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη μας ανακοίνωση, η πρώτιστη έγνοια του Διοικητικού Συμβουλίου της Left Media είναι η επιβίωση του ραδιοφώνου και επιδίωξή μας παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί στην απαραίτητη συνεννόηση για βιωσιμότητα του ραδιοφώνου, μη αποδεχόμενοι ότι η συρρίκνωση του κόστους και η αποδοχή της πρότασης της διοίκησης για μείωση στο 20% των μικτών τους αποδοχών μόνο για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν πάνω από 750 ευρώ στις καθαρές αποδοχές αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου.

Στον ραδιοσταθμό δεν έχει γίνει καμία μείωση στις μισθολογικές αποδοχές των εργαζομένων στον καιρό της κρίσης, αλλά πλέον τα οικονομικά προβλήματα είναι τέτοια που χωρίς τη συρρίκνωση του συνολικού κόστους (με το μισθολογικό κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ το 70%), ο ραδιοσταθμός δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τον σταθμό κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια.
Το ΔΣ του σταθμού θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για τη συνέχιση της λειτουργίας του 105,5 Στο Κόκκινο και είναι ανοιχτό σε διάλογο με τους εργαζομένους και τα σωματεία τους που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του.
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.