Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Στον εισαγγελέα εργοδότης που ζήτησε επιστροφή του Δώρου

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισε εργοδότη καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο, ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ ότι ο εργοδότης του απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.
Έπειτα από την καταγγελία του εργαζόμενου στο ΣΕΠΕ, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές..
ευθύνες του εργοδότη.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει ότι η τήρηση της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς και η προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα αυθαιρεσίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.
Το υπουργείο καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.