Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Τύπος με «καπέλα» δεν μπορεί να υπάρξει

Κονδύλι 16,5 εκατ για το barcode στις εφημερίδες και περιοδικά
Τη δρομολόγηση του έργου για την καθιέρωση της ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα (barcode) σε όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, προωθούν από κοινού το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προωθούν από κοινού.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, με προϋπολογισμό 15,6 εκατ. ευρώ και στο αμέσως προσεχές.. διάστημα αναμένεται η δημοσίευση του τεύχους της προκήρυξης του διαγωνισμού, η σύνταξη του οποίου έχει ολοκληρωθεί.
Το έργο, που έχει ως αντικείμενο τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων πώλησης του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Την ανάπτυξη κεντρικού πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα διαχειρίζεται η ΓΓΕΕ.
  • Την ανάπτυξη λογισμικού για φορητή συσκευή, τύπου tablet, η οποία θα επιτρέπει στα σημεία πώλησης να καταχωρίζουν τις παραγγελίες τους, να σαρώνουν το barcode των εντύπων κατά την παραλαβή, πώληση και επιστροφή τους και να βλέπουν στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις τους. Η εφαρμογή θα διασυνδέεται με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της ΓΓΕΕ για την αποστολή των στοιχείων.
  • Την προμήθεια δέκα χιλιάδων ασύρματων φορητών υπολογιστικών συσκευών, τύπου tablet, με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 3G/4G.
  • Την προμήθεια δέκα χιλιάδων ασύρματων φορητών σαρωτών γραμμωτού κώδικα, οι οποίοι θα συνδέονται ασύρματα με τις φορητές υπολογιστικές συσκευές.
  • Την προμήθεια δέκα χιλιάδων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας 3G/4G για 36 μήνες.
  • Την παροχή εκπαίδευσης στους χρήστες των συσκευών και του λογισμικού.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Με την καθιέρωση του barcode στις εφημερίδες και τα περιοδικά, διασφαλίζεται η διαφάνεια στις κυκλοφορίες των εντύπων, καθίσταται πιο διαφανής και δίκαιη η διανομή της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης, διευκολύνονται οι όροι του ανταγωνισμού στην ιδιωτική διαφημιστική δαπάνη, πατάσσονται πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και αποφεύγονται φαινόμενα φοροδιαφυγής. Η Πολιτεία πράττει το καθήκον της. Ενισχύει τη διαφάνεια και την ισονομία. Τύπος με “καπέλα” δεν μπορεί να υπάρξει. Και δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Η θέσπιση κανόνων και στο χώρο του Τύπου αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Η πλήρης διαφάνεια είναι βασική προϋπόθεση της Ενημέρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.