Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Απεργία (και στην Αυγή) αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις

Την ανάκληση των απολύσεων ζητά η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο «Κόκκινο».  
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου απαιτώντας την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των τριών συναδέλφων τους.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της «Αυγής», που πραγματοποίησαν και αυτοί συνέλευση, αναφέρουν ότι θα στηρίξουν την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ που ανακοινώθηκε για τη Δευτέρα και τονίζουν πως και αυτοί από την πλευρά τους προχωράνε κι αυτοί σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν.. ανακληθούν οι απολύσεις.
Κατόπιν τούτων το βράδυ της Παρασκευής η διοίκηση της Left Media επρόκειτο να συσκεφθεί για το θέμα και αναμενόταν να πάρει πίσω τις απολύσεις.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων «Στο Κόκκινο» και η ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζομένων της “ΑΥΓΗΣ”:
 
 Η ανακοίνωση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
 
"Οι εργαζόμενοι στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» αποφασίσαμε στη γενική συνέλευση της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2017 ότι:
- Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων τριών συναδέλφων μας
- Σε περίπτωση ανάκλησης των απολύσεων εξουσιοδοτούμε τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ να ξεκινήσουν διάλογο με το Δ.Σ. του σταθμού για το πραγματικό σχέδιο βιωσιμότητάς του
- Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου
- Συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή προκειμένου να συντονίσει τις απεργιακές δράσεις μας
- Συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους της εφημερίδας «Αυγή» οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια εργασιακά προβλήματα και τονίζουμε ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη τους θα είναι αμφίδρομη και αταλάντευτη.
Οι εργαζόμενοι στον ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Η ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζομένων της “ΑΥΓΗΣ”:
Στηρίζουμε την ανακοινωμένη για τη Δευτέρα 22/1 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και προχωράμε και εμείς από την πλευρά μας σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις

Η συνέλευση των εργαζομένων στην “ΑΥΓΗ”, που πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2018 με αφορμή την απόφαση του ΔΣ της LEFT MEDIA για τις απολύσεις τριών συναδέλφων μας στον ρ/δ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝO”, αποφάσισε τα εξής:

-Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην απόλυση των τριών συναδέλφων μας

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή μας στους απολυμένους συναδέλφους μας και ζητάμε επίσης, όπως και η συνέλευση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, την άμεση ανάκληση της απόλυσής τους.

- Στηρίζουμε επίσης την ανακοινωμένη για τη Δευτέρα 22/1 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και προχωράμε και εμείς από την πλευρά μας σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις.

Η συνέλευση των εργαζομένων της “ΑΥΓΗΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.