Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους

«Ψευδής η καταγγελία» εργαζόμενης κατά συναδέλφου της Στο Κόκκινο, λέει η συνέλευση
Ψευδής η καταγγελία που απέστειλε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η εργαζομενη Στο Κόκκινο και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ντίνα Μπατζιά  κατά του συναδέλφου της Γιάννη Ανδρουλιδάκη. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνέλευσης  των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, την Παρασκευή 26η Ιανουαρίου, που κλήθηκε να πάρει θέση στην καταγγελία της Ντίνας Μπατζιά εναντίον του συναδέλφου Γιάννη Ανδρουλιδάκη για «αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και σεξιστική επίθεση, ύβρεις, τραμπούκικη συμπεριφορά,.. εκφοβισμό και απειλή για σωματική βία κατά τη διάρκεια συνέλευσης των εργαζομένων του σταθμού».
Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105,5 Στο Κόκκινο καλεί την Ντίνα Μπατζιά να αποσύρει την καταγγελία της και αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

"Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η καταγγελία της είναι ψευδής. Η Ντίνα Μπατζιά είχε έναν διαπληκτισμό κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης με μεγάλη ένταση, λόγω των απολύσεων τριών συναδέλφων και την πρόταση για μισθολογικές μειώσεις, κατά τον οποίο διέκοπτε διαρκώς το συνάδελφο κατά την τοποθέτησή του, κατηγορώντας τον για ψεύδη και μετά από συνεχόμενες διαμαρτυρίες του, την χαρακτήρισε «ηλίθια».
Είναι δεδομένο ότι είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε είδους λεκτικές επιθέσεις από συναδέλφους και στην εκτόξευση προσβλητικών χαρακτηρισμών, αλλά είναι προφανές ότι η εν λόγω φράση δεν είναι σεξιστική, δεν συνιστά απειλή σωματικής βίας και φυσικά δεν μετατρέπει αυτόν που τη λέει σε τραμπούκο.
Η περιφρούρηση των συλλογικών διαδικασιών, και ιδιαιτέρως σε κρίσιμες για το μέλλον μας περιόδους, πρέπει να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτές ώστε να αποφεύγεται τυχόν αποπροσανατολισμός από τα καίρια ζητήματα και να παράγονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Βάζοντας μπροστά τη συλλογική μας ευθύνη για τη διασφάλιση της λειτουργίας των συλλογικών μας οργάνων ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να παρεκτρέπεται η συζήτηση από το σημαντικό στο λιγότερο για τη συγκυρία σημαντικό, κοινώς αποφεύγουμε να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.
Καλούμε ομόφωνα την Ντίνα Μπατζιά να αποσύρει την καταγγελία της και τονίζουμε ότι είμαστε αρκετά ώριμοι ώστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105,5 Στο Κόκκινο"
Στην καταγγελία της Ντίνας Μπατζιά που ζητούσε τόσο παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ όσο και απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων αναφέρεται: "Θεωρώντας πως η γνωστοποίηση του γεγονότος στο σωματείο και στο σώμα της Συνέλευσης Εργαζομένων συντελεί στοιχειωδώς στην σωματική και ψυχολογική προστασία μου,
Καταγγέλλω την εναντίον μου αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και σεξιστική επίθεση, τις ύβρεις και την τραμπούκικη συμπεριφορά, τον εκφοβισμό και την απειλή για σωματική βία εναντίον μου, από τον «συνάδελφο» Γιάννη Ανδρουλιδάκη, κατά τη διάρκεια συνέλευσης εργαζομένων του 105,5 Στο Κόκκινο (την Τετάρτη 24/1/2017), ενώπιον τουλάχιστον 24 εργαζομένων, και των εκπροσώπων μας, του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ν. Νταουντάκη και της εκπροσώπου των εργαζομένων Μπ. Μιχαλοπούλου.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με στήριξαν. Λυπάμαι για τις/τους παριστάμενους που δεν πήραν θέση και τήρησαν ίσες αποστάσεις μεταξύ θύματος και θύτη, δίνοντας χώρο στα σεξιστικά στερεότυπα και τις συμπεριφορές μπούλιγκ μέσα στα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Ζητώ από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και από τη Συνέλευση Εργαζομένων στο Κόκκινο να καταδικάσει την λεκτική και ψυχολογική βία που υπέστην, την επιχείρηση από τον ίδιο ταπείνωσης μου -με ποιον στόχο άραγε; την αποδυνάμωση της άποψής μου; αποτελεί κάποια είδους στρατηγική αυτό να μην εκφραζόμαστε συνδικαλιστικά;- τον εκφοβισμό ως επιθετική συμπεριφορά και μάλιστα επαναλαμβανόμενη, καθώς ο ίδιος εργαζόμενος μου έχει επιτεθεί και άλλη φορά.
Ζητώ από τον ίδιο τον κ. Ανδρουλιδάκη να ανακαλέσει και να μην επιχειρήσει στο μέλλον όσον αφορά εμένα να προβεί σε παρόμοιες συμπεριφορές.
Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς να ευελπιστώ για δικαίωση, τίθενται όλοι, σωματείο και συνάδελφοι, προ των ευθυνών τους.
Ζητώ το παρόν να διαβαστεί στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου.
Ντίνα Μπατζιά
Εργαζόμενη στον 105,5 Στο Κόκκινο
Μέλος ΕΣΗΕΑ"
Σχετικά η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Στο Κόκκινο, Mπούλικα Μιχαλοπούλου, έγραψε στο fb: 
OI απολύσεις ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ δεν έχουν ανασταλεί . Δεν έχει ανασταλεί και ο αγώνας των εργαζομένων και είναι τουλάχιστον "αντικοινωνικό|" να διαστρεβλώνονται και να παραποιούνται συλλογικές διαδικασίες με στοχοποίηση ανθρώπων που έχουν άλλη άποψη για την επιχειρούμενη επαναφορά της "κανονικότητας" σε όλο το χώρο των ΜΜΕ με όρους κοινωνικού αυτοματισμού. Να "φωτογραφίζονται" άνθρωποι ως πολιτικά υποκινούμενοι ή να γίνεται λόγος για συγκυριακές πλειοψηφίες ή να δαιμονοποιούνται συνάδελφοι επειδή έχουν έναν άλλο λόγο ή να μεγιστοποιείται ένα γεγονός, δείχνει πέραν όλων των άλλων έλλειψη επιχειρημάτων.
Η πρόκληση δε ενστίκτων εμπάθειας προς τους "αντίπαλους" είναι ενέργεια που δεν αρμόζει σε προοδευτικούς ανθρώπους και σίγουρα δεν αποτελεί όρο υγιούς και δημιουργικής αντιπαράθεσης. Δεν είμαστε οι "εκλεκτοί'' ούτε και αδιάφοροι απέναντι στην πραγματικότητα. Ωστόσο ολες γενικώς οι μάχες -οπως εγώ τουλάχιστον πιστεύω- δίνονται για να πάμε προς τα πάνω και όχι για να διολισθαίνουμε προς τα κάτω. Και σίγουρα πρέπει να δίνονται, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης.
Aναδημοσίευση:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.