Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Με περιουσίες στο εξωτερικό Ψυχάρης και Αθανασούλης

Στη φάκα με εξωτικές περιουσίες Ψυχάρης, Μαρινόπουλοι, Αθανασούλης. Οι τράπεζες εντόπισαν στο εξωτερικό τους θησαυρούς των πτωχευμένων στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Documento που σε τρισέλιδο ρεπορτάζ αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων  που έγιναν για λογαριασμό των τραπεζών σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες ενώ σήμερα εμφανίζονται να χρωστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε εργαζόμενους, δημόσιο, ιδιώτες και τράπεζες,.. την ίδια ώρα διαθέτουν τεράστια περιουσία (καταθέσεις και ακίνητα) στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bαγγέλη Tριάντη στο Documento, και όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων ανάμεσα στους «πτωχευμένους» που έχουν εκατομμύρια στο εξωτερικό είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ο ιδρυτής της Altec και του καναλιού Alter Θανάσης Αθανασούλης, η γνωστή οικογένεια των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, μια μέτοχος της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Leonidas και ο νευροχειρούργος Σπύρος Τζανής που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Οπως αναφέρει το Documento σύμφωνα με την έρευνα των τραπεζών η περιουσία του Θαν. Αθανασούλη αποτιμήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των 100 εκατ. ευρώ. Μαλιστα, ασκεί νέα δραστηριότητα εντός της χώρς με καινούργιο ΑΦΜ και για λογαριασμό του οι τράπεζες έχουν σβήσει μέχρι στιγμής πανω από 80 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με τον Σταύρο Ψυχάρη και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φέρεται να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό με δύο offshore που συνδέονται με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ και είναι δηλωμένες στο πόθεν έσχες του. Στις συγκεκριμένες εταιρείες όμως κανείς δεν έχει ελέγξει τα περιουσιακά τους στοιχεία όπως και την προέλευση των χρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του  Documento, από τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία, το πιθανότερο σενάριο είναι να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, ακόμη και σε κατασχέσεις.

Αναδημοσίευση:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.