Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

12 μέτρα για στήριξη της Ενημέρωσης και των ΜΜΕ

Και δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ενημέρωσης
Τη θεσμοθέτηση φόρουμ με τη συμμετοχή όλων των ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, εργαζομένων και εργοδοτών, και του δημοσίου - δηλαδή ένα Εθνικό Συμβούλιο Ενημέρωσης που θα μελετά και θα εισηγείται μέτρα στήριξης- πρότειναν οι σύνεδροι του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.. Επίσης προτάθηκαν δώδεκα μέτρα στήριξης της Ενημέρωσης και των ΜΜΕ μέσω έμμεσης χρηματοδότηση;. Αναλυτικά τα μέτρα:
1. Μείωση ή και μηδενισμός ΦΠΑ επί των πωλήσεων, λειτουργικών εξόδων (ενέργεια, χαρτί,.. τηλεφωνία κ.λπ.) και δαπανών ανανέωσης υποδομών. 2. Επιδότηση εισφορών για 55ρηδες και νέους. 3. Ενισχύσεις (πχ κόστος ΕΛΤΑ ιδιαίτερα για περιφερειακά Μέσα κ.λπ.) 4. Αντιμετώπιση μονοπωλιακών καταστάσεων στη διανομή, την εκτύπωση κ.λπ. 5. Αγορά εφημερίδων εκ περιτροπής για πανεπιστήμια, σχολεία, ΚΨΜ, περιφερειακές πόλεις και χωρία. Σε συνδυασμό με εκδηλώσεις και συζητήσεις. Να κάνουμε κοινωνικό θέμα την στήριξη του τύπου και το θέμα της αξιοπιστίας και της ενημέρωσης. 6. Είσπραξη επιστροφών συνολικού ύψους 4,9% επί των πωλήσεων στον έντυπο τύπο, που καταργήθηκε αλλά δεν έχει επιστραφεί. 7. Πνευματικά δικαιώματα, θέμα google και συνολικά GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon) ενημερωτικά σάιτ. Δικαιώματα τόσο διά εκδότες όσο και δημοσιογράφους. Σκέψη για Εταιρία διαχείρισης με συμμετοχή των Ενώσεων. 8. Ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ για εξοπλισμό κτλ. Οικονομικές ενισχύσεις τύπου Γαλλίας (άμεσες ενισχύσεις σε εφημερίδες ανά φύλο, στήριξης διανομής, φορολογικά κίνητρα κτλ). 9. Δεσμεύσεις για διατήρηση θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων. 10. Κώδικας δεοντολογίας, ειδική μνεία εμπλουτισμός των αρχών και για το διαδίκτυο. 11. Αναδιαμόρφωση αλλαγές σημείων πώλησης. 12. Ειδικά μέτρα στήριξης συνεταιριστικών εντύπων και πολιτικών ιστορικών εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.