Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Στο ένα «μαγαζί» έκοβαν βασιλόπιτες και διασκέδαζαν και στο άλλο θρηνούσαν!

Ευφορία επικρατεί στη Συγγρού στα γραφεία των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και Το ΒΗΜΑ της εταιρίας Aλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αιτία οι (σχετικά) καλές κυκλοφοριακές επιδόσεις των δύο φύλλων και ειδικά αυτή του ΒΗΜΑΤΟΣ (δείτε ΕΔΩ).
Μάλιστα στη Συγγρού χθες, όπως ήταν προγραμματισμένο, έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα, για την ακρίβεια πέντε βασιλόπιτες (οι πέντε τυχεροί που βρήκαν..
το φλουρί κέρδισαν από 500 ευρώ έκαστος).
Με αφορμή την κοπή της πίτας.. σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ και σε συνδυασμό με τις δραματικές εξελίξεις στο MEGA το enimerosi24 (υπό τον τίτλο Στη Συγγρού διασκέδαζαν και στη Μεσογείων θρηνούσαν) κάνει λόγο για την απόλυτη σχιζοφρένεια: 

Στο ένα «μαγαζί» έκοβαν βασιλόπιτες και διασκέδαζαν και στο άλλο θρηνούσαν! Ο λόγος για τους εργαζόμενους της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ σε «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» από τη μια και για τους εργαζόμενους στο MEGA από την άλλη, του ίδιου ιδιοκτήτη! Οι πρώτοι στη Συγγρού έκοψαν όπως ήταν προγραμματισμένο την πρωτοχρονιάτικη πίτα, απολαμβάνοντας τα εδέσματα του κετερινγκ που είχε παραγγείλει η εταιρία, περνώντας κάποιες ευχάριστες και χαλαρές στιγμές… Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια στη λεωφόρο Μεσογείων η κατάσταση ήταν δραματική, με τους εργαζόμενους του πρώην μεγάλου καναλιού να δίνουν αγώνα επιβίωσης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους με το σταθμό ανοιχτό!
Στη Συγγρού οι πέντε τυχεροί που βρήκαν το φλουρί κέρδισαν από 500 ευρώ έκαστος, ενώ στη Μεσογείων το φλουρί δεν βρέθηκε ποτέ!
Επειδή όμως τα φαινόμενα απατούν, δεν πρόκειται ούτε για δυο κατηγορίες εργαζομένων της ίδιας εταιρίας ούτε για εργαζόμενους δυο ταχυτήτων ούτε πολύ περισσότερο για προνομιούχους και μη προνομιούχους!
Η πραγματικότητα των εργαζομένων είναι ίδια παντού, είτε εργάζονται στη Συγγρού, είτε στη Μεσογείων, είτε στον Πειραιά, διότι και εκεί λίγα 24ωρα πριν έκλεισε μια εφημερίδα και κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους.
Οπως τη χάνουν ή μένουν απλήρωτοι καθημερινά και σε άλλα ΜΜΕ ή εταιρίες άλλων κλάδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.