Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς εφημερίδες την Παρασκευή

Απεργία της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Tην κήρυξη 24ωρης απεργίας στα πρακτορεία Τύπου, από Πέμπτη 11/01, ώρα 17:00, έως Παρασκευή 12/01, ώρα 17:00 αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Ετσι οι εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν την..
Παρασκευή ενω την ίδια ημέρα στις 12.00 η Ενωση καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι της «Ευρώπης», με όλα τους τα δικαιώματα από την «Άργος» ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει διακίνηση του Τύπου.
  • Υπογραφή νέας ΣΣΕ στα πρακτορεία τώρα !
  •  Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στη δράση των εργολάβων.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.