ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Ποιοί είμαστε:

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ

Κείμενο  ως απόπειρα ταυτοτικού ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ: 
Όταν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ βιώνεται και προσδιορίζεται αντικατοπτρίζοντας ιστορικές συγκυρίες και ανάγκες, αλλά πρωτίστως πολιτικές επιλογές που αποτιμώνται στην ιστορική διαδρομή σε σχέση με τα αποτελέσματα της παρεμβατικής συλλογικής μας δράσης, με ιδιαίτερα ποιοτικά και δομικά χαρακτηριστικά αντισυμβατικότητας, σ΄ένα αδυσώπητο ταξικό αγώνα κοινωνικής χειραφέτησης, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
*Αντιλαμβανόμαστε τον όρο "πολιτική" στη γενικότητα του, με την έννοια της διεργασίας αυτής που εκκινεί από την ερμηνεία του υπάρχοντος και προωθεί τα πράγματα προς την πραγμάτωση του επιθυμητού με καθολικό και συνειδητό τρόπο.
Ως τρόπος ξεπεράσματος των ορίων που αναπόφευκτα εμπεριέχονται στον βολονταρισμό (βουλησιαρχία) και την αποσπασματικότητα των δράσεων.
Βιωμένη συμπύκνωση και εμπειρία της συλλογικής μνήμης ως ιστορική καταγραφή για τη νοηματοδότηση του παρόντος, μέσα από το ψηφιδωτό αφηγήσεων των ίδιων [πρωταγωνιστών, στο φόντο του μικρόκοσμου της «πάλαι ποτέ» προνομιούχας κλειστής "αριστοκρατικής" συντεχνίας των εργαζομένων /συνταξιούχων στη βαριά και «ανθυγιεινή» βιομηχανία αιχμής των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
Την ιστορία την γράφουν οι νικητές .Αλλά σε μία σχεδόν μεταφυσική της ιστορίας διαστροφή σε αντίστροφή ρόλων και οι  «ηττημένοι» εκδικώνται…
Ανιχνεύοντας μία εγγενή αντίφαση , αναζητείται η καταλυτική υπέρβαση με ταξικό προσδιορισμό & διασύνδεση σε συνθήκες αιτιολογημένης κοινωνικής απαξίωσης, που σημειολογικά εμπεριέχεται στο γνωστό σύνθημα: «ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ…», που ταυτοποιεί άπαντες τους εργαζόμενους στον αποκρουστικό μηχανισμό της συστημικής προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε, ανεξαρτήτως ειδικότητας και καταμερισμού εργασίας στο εμπορευματικό προϊόν της φιλελεύθερης πλουραλιστικής και αντικειμενικής  «ενημέρωσης» των επιχειρήσεων και βαρόνων  Μ.Μ.Ε ,μία προνομιακή και «επιδοτούμενη» εμπορευματική δραστηριότητα που με καταναλωτική κουλτούρα και ταξική μεροληπτική "αντικειμενικότητα" αναπαράγει μαζικά τα στερεότυπα και διαιωνίζει το αφήγημα στη νομιμοποίηση και εμπέδωση της κατασκευασμένης κοινωνικής συναίνεσης στη διατήρηση και επιβολή δεδομένων ταξικών εξουσιαστικών και ιεραρχικών ισορροπιών ως πυλώνας της 4ης εξουσίας  που κανιβάλισε την κοινωνική πλειοψηφία.
*Παρατίθεται σχετικό κείμενο του συναδέλφου και εκπροσώπου της Συντονιστικής Γραμματείας του ΔΙΚΤΥΟΥ & της Εργασιακής Επιτροπής των εργαζομένων στο ΔΟΛ Σταμάτη Πρωτολάτη.

Το σαθρό οικοδόμημα των Μ.Μ.Ε –που δημοσιεύτηκε στο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ της ΕΠΗΕΑ Νο:28 Δεκέμβριος 2010.
  
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ της ΕΠΗΕΑ Νο:28  εδώ


Το Δίκτυο.

Ένα αυτοδιαχειριστικό ριζοσπαστικό εγχείρημα – οριζόντιας & ανοικτής συλλογικότητας, σε διαρκή εξελικτική κινητικότητα,απο το 1989 όπως σχηματικά  μορφοποιείται το 1996- 2004, ως ευδιάκριτης και ενίοτε πλειοψηφικής τάσης στη διοίκηση της ΕΠΗΕΑ και από το 2005 μέχρι σήμερα,  ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ» και μετέπειτα ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ, σ’ένα ορίζοντα γεγονότων παρεμβάσεων ρήξεων και ανατροπών.
Ριζοσπαστική συσπείρωση, ως συνειδητή αυτοαναφορική προβολή και ένταξη(ενίοτε με ταξική μεροληψία), σε διαδικασία συλλογικής ανασύνθεσης της διαφορετικότητας, στην ανάγκη έκφρασης και δράσης εκατοντάδων συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε.
Μία αντίρροπη δυναμική με αδιαπραγμάτευτους όρους αυτονομίας, ενάντια σε κάθε μορφή και είδος καθεστωτικού ολοκληρωτισμού, εξαρτήσεις υποτέλειας, εκμετάλλευσης και χειραγώγησης, σ΄ένα διαρκή αγώνα με όλα τα μέσα- ως οργανικό κομμάτι των κινημάτων κοινωνικής αμφισβήτησης.
*Εγχείρημα που αναπροσαρμόζει στόχους οργανωτικές δομές και αναδιατάσσει προτεραιότητες –επιλογές, για να αντιμετωπιστούν σε ακραίες κοινωνικές συνθήκες, οι προκλήσεις της επόμενης μέρας.
*Εγχείρημα που απαντά –όχι με το αλάθητο της αυθεντίας στο  ερώτημα:
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ απελευθερώνοντας τη δύναμη και το εύρος του συλλογικού μας αγώνα για να νικήσουμε φόβους και ανασφάλειες, να δραπετεύσουμε από μοιρολατρίες – στερεότυπα και εσωστρέφειες από το φαύλο κύκλο αδιέξοδων ατομικών επιλογών-ιδιωτεύσεων «εν είδει αυτοχειριασμού», σε καθεστώς επισφάλειας, κοινωνικού αυτοματισμού, άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και χειραγώγησης.
Συλλογικότητα που πρώτιστα συνδιαμόρφωσε αλλά και εγγυήθηκε την συνθήκη, ως κύριο φυσιογνωμικό της χαρακτηριστικό – αναλαμβάνοντας την ευθύνη ώστε:
Κανείς αγωνιζόμενος συνάδελφος να μην νιώσει ότι είναι μόνος του.
Σε μία καθοριστική αναστίχοιση στην οργάνωση της κοινωνικής μας αυτοάμυνας, με όρους αυτονομίας και ταξικής αλληλεγγύης, όπου: οι επιλογές δεν στραγγαλίζονται στην μέγγενη της εργοδοτικής «συνδικαλιστικής» αντιπροσώπευσης και διαμεσολάβησης- που συναινεί κυνικά και απροκάλυπτα ή της κομματικής χειραγώγησης ως ανάθεση, που «σκοτώνει» οτιδήποτε δεν ελέγχει. ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ .
Επιδραστικοί ολοκληρωτικοί και αυταρχικοί μηχανισμοί  μέσα στο καλούπι, που αμφότεροι φιλοτέχνησαν όπου:
Η ΨΗΦΟΣ εκλαμβάνεται στην εκλογική διαδικασία ως ΜΙΖΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ.
Αποστεωμένα μορφώματα που παράγουν εξαρτήσεις ανάγκης από «συνδικαλιστές» αξιολογικού επιπέδου «ΓΚΟΡΤΖΩΝ», σε ένα εμπόριο «ελπίδας», κουρεμένων απαιτήσεων – στο τίποτα.
Στερεοτύπες  ανακυκλούμενες αναπαραγωγές που προσθέτουν πολλαπλασιαστικά αδιέξοδα.
Η επίκληση μιας συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης – ανάθεσης που στηρίζεται  στο ψέμα της μυθοπλασίας της, που εξυπηρετεί άλλους, υπερασπιζόμενη με γονυκλισίες τις ιδιοτέλειες της.
*Εγχείρημα ενάντια στη παθητική  ανάθεση που μας κατέστρεψε και λεηλάτησε τις ζωές μας προτάσσει: την αυτοοργάνωση και μαζικοποίηση της συλλογικής μας δράσης.
Σημείωση: Στη συλλογικότητα του «ΔΙΚΤΥΟΥ» μεταξύ άλλων λειτουργικών οργανωτικών διαδικασιών καταγράφεται ή :ομάδα τεκμηρίωσης  (μελέτες –προτάσεις εργατικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος), συντακτική ομάδα – διαχειριστική της διαδικτυακής ιστοσελίδας «ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ της ΕΠΗΕΑ» εργασιακές επιτροπές στα Μ.Μ.Ε, ομάδα οικονομικής διαχείρισης  κ.λ.π. με συντονιστικό ρόλο της γραμματείας του ΔΙΚΤΥΟΥ.
Η υλοποίηση αποφάσεων προϊόντος  διαδικασιών συνεκτίμησης, πραγματώνεται, όχι στην αντίληψη επιβολής των κανόνων του «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού», καθώς η συλλογικότητα του ΔΙΚΤΥΟΥ παρέχει αυτονόητα το «ζωτικό χώρο» στη μειοψηφική έκφραση αλλά και στη δράση ως αυτενέργεια επιλογών.     
Να γίνουμε εμείς οι καταλύτες εξελίξεων.
Αλλοίμονο σ΄όσους δεν τόλμησαν  και συμβιβάζονται σήμερα με την αμετροέπεια τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης – χειραγώγησης και αποδέχονται αυτές τις συνθήκες ως «κανονικότητα».
Με το βλέμμα και την αισιοδοξία στους αγώνες μας  μη συμμορφούμενοι «ως προς τας υποδείξεις» καθώς δεν συνομολογούμε καμία συνθηκολόγηση.
Ο ρεαλισμός του «ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ» σε αναπόφευκτη τροχιά σύγκρουσης : ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ.
Σε αυτή την επιθυμία ανάγκης, σχηματοποιείται η οργανωτική συλλογικότητα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ.
Στη κατεύθυνση και στην προοπτική της ενοποιητικής-μετά την ασφαλιστική ενοποίηση  πολλαπλασιαστικής ριζοσπαστικής δυναμικής έκφρασης και δράσης στο Κλάδο, με σημείο ταξικής αναφοράς στην δημιουργία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ όλων των εργαζομένων -ανέργων και συνταξιούχων στα Μ.Μ.Ε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.