Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του Epsilon

...από την Dimera του Ιβάν Σαββίδη  Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Α.Ε με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβελείας «Epsilon TV», από την εταιρία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD» του Ιβάν Σαββίδη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Επιτροπή «έκρινε ότι η συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του ν. 3952/2007, υπολείπεται των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 ν. 3592/2007 σε κάθε μία από τις δύο αγορές της τηλεόρασης και των εφημερίδων ή..
και στις δύο αγορές μαζί, οπότε η γνωστοποιούσα αφενός δεν θα αποκτήσει από την προκείμενη συναλλαγή δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους ως άνω αγορές των ΜΜΕ λόγω των μικρών της μεριδίων και αφετέρου δεν περιορίζει σημαντικά τον ανταγωνισμό».
Υπενθυμίζεται πως ο πρωην ιδιοκτήτης του Epsilon TV, Φίλιππος Βρυώνης αποδέχθηκε να υπογράψει την έναρξη της διαδικασίας due diligence από την ελεγκτική Grant Thornton, διαδικασία η οποία ακολουθεί του αρχικού ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει η Deloitte (ουσιαστικά είναι δεύτερος έλεγχος). Με το πέρας του δεύτερου ελέγχου για τον οποίον πήρε εντολή η Grant Thornton, η διαδικασία κλεισίματος της συμφωνίας γίνεται αυτομάτως. Η μεταβίβαση του υπόλοιπου 49% του συνόλου των μετόχων προς την Dimera Media Investments αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.