Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

«Ιδού τι σε βάζουν να ψηφίσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ»

Από την γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων /ΕΣΗΕΑ, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Με την τροπολογία που εκβιάζουν τον κόσμο να ψηφίσει ο Πετρόπουλος, ο Κυριακόπουλος, ο Καπάκος, ο Γκανάς, η Αντωνιάδου, ο Kαρούτζος και Σία προβλέπεται:
Αύξηση εισφορών-Μειώσεις μισθών και συντάξεων. 1. Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν ( περίθαλψη, επικούρηση, πρόνοια) το 7% των αποδοχών τους στον ΕΔΟΕΑΠ, αντί για 3% που πλήρωναν, γεγονός που σημαίνει νέα μείωση μισθού. Με τον τρόπο αυτό σε ένα μισθολόγιο π.χ. 1.000 ευρώ οι κρατήσεις για περίθαλψη και επικούρηση θα είναι 70 ευρώ το μήνα. Μαζί με αυτά,.. όμως, για τους προσεχείς 10 μήνες η μείωση θα είναι: 70+48=118 ευρώ γιατί θα
καταβάλουν αναδρομικά εισφορές από 1.1.2017.Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, αμέσως μόλις ισχύσουν οι τροποποιήσεις, χάνεις σχεδόν ενάμιση μισθό τον πρώτο χρόνο (118Χ10=1180 euro). Τα υπόλοιπα αποφασίζονται από το ΔΣ αφού στη τροπολογία ρητά αναφέρεται ότι:
«Το ύψος των παροχών του ΕΔΟΕΑΠ καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. κατόπιν της εκπόνησης ετήσιας αναλογιστικής μελέτης». ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ ΩΣ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.
ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΖΩΕΣ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 'H ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ.
 2. Συνταξιούχοι. Οι επικουρικές συντάξεις δεν καταβάλλονται για δεύτερο μήνα και δεν προβλέπεται ρητά η συνέχιση. Αντίθετα, προβλέπονται κρατήσεις 5%, στο ύψος των επικουρικών Είναι η εισφορά των συνταξιούχων για να συνεχίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους. Αυτό σημαίνει ότι εισφορά θα πληρώνει, ο συνταξιούχος αλλά επικουρική μπορεί να μην παίρνει!!... Άλλωστε δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη στην τροπολογία. Και με τις αναδρομικές αυξημένες εισφορές που πρέπει να πληρώσει εφέτος (μαζί με τις αυξημένες τρέχουσες) ο συνταξιούχος, χάνει σχεδόν μια επικούρηση το χρόνο.
ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
Έξωση σε ανέργους-απλήρωτους.
Κοροϊδεύουν τους συναδέλφους με τα μπλοκάκια
3. Άνεργοι. Δεν αναφέρεται τίποτα στην τροπολογία. Στο σημερινό καταστατικό προβλέπεται ασφάλιστρο για την περίθαλψη τους. Στη συμφωνία όμως Καπάκου- Κυριακόπουλου (Α.Π. 1802/12.9.2017), που θα ενεργοποιηθεί με απόφαση του νέου Δ.Σ., αναφέρεται ότι θα υπάρξει «ειδικό ασφάλιστρο ανέργων, που θα προκύψει από αναλογιστική μελέτη ή μελέτη βιωσιμότητας», που θα γίνουν. 4. Απλήρωτοι. Δεν υπάρχει κουβέντα στη τροπολογία για τους απλήρωτους για απ οτι φαίνεται είναι οι πρώτοι που θα φύγουν. Μέχρι τώρα κανείς δεν μπορούσε να τους αρνηθεί την περίθαλψη. 5. Μπλοκάκια. Παίζουν με την αγωνία και την ανασφάλεια των συναδέλφων χωρίς να τους λύνουν το πρόβλημα, τους κρατάνε απ΄ έξω και τους αφήνουν στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας με εργασιακό μεσαίωνα και ωράριο λάστιχο.
Οι αποφάσεις ζωής για συναδέλφους, που πέταξε στο δρόμο η εργοδοτική αναλγησία και κυβερνητικά πραξικοπήματα όπως το Μαύρο της ΕΡΤ ανήκουν στο παρελθόν. Αντίθετα επιβραβεύονται οι πρωταίτιοι που έβαλαν τις χειροπέδες στο ραδιομέγαρο, αφού με τον τρόπο που καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι
ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ. Μαζί του δικαίωμα ψήφου έχουν οι ΕΚΔΟΤΕΣ και ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ συν γυναιξί και τέκνοις, αφού ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και άλλες κυρίες και κύριοι έχουν γίνει
μέλη από τον Γκανά!!!...
6. Κουμάντο από τα αφεντικά
Η κατάργηση των σχέσεων δημοσιογραφικών Ενώσεων και ΕΔΟΕΑΠ είναι από την αρχή η επιδίωξη της κυβέρνησης. Το σχέδιο αποσκοπεί στη χειραγώγηση. Αυτό που επιδιώκουν οι εργοδότες και η κυβέρνηση.
Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ γίνεται 11μελές, οι εκλογές δεν θα γίνουν από τις Γ.Σ. των 4 Ενώσεων. Στο Δ.Σ. θα μπορεί να γίνεται Πρόεδρος ο εκπρόσωπος των εργοδοτών που διορίζει ο υπουργός. Άρα για ποιο αυτοδιοίκητο μιλάμε;
Οι κρίσιμες αποφάσεις θα χρειάζονται ομοφωνία, άρα το βέτο του εργοδότη ρυθμίζει τα πάντα.
7. Δεν επαρκεί ο πόρος. Προβλέπεται εισφορά 2%. επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων (εργολάβων κ.λπ.) ΜΜΕ. Ισχυρίζονται ότι θα μαζεύονταν 50 εκ. ευρώ. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί και οι υπολογισμοί. Τα στοιχεία που έχουν τεθεί στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν τζίρο 1 δις ευρώ (αισιόδοξο σενάριο) που αντιστοιχεί σε 20 εκ. ευρώ έσοδα για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο εισπράξεων οι οποίες όμως δεν καλύπτουν ούτε τα τρέχοντα, ούτε βέβαια εξυπηρετούν τις οφειλές ( πχ το δάνειο των 10 εκ. ευρώ στον ΕΦΚΑ).
Οι σημερινές ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ απαιτούν 30-32 εκ. ευρώ ετησίως για το σημερινό πληθυσμό ασφαλισμένων που υπολογίζονται σε 18.000.Μόλις όμως προστεθούν άλλοι τόσοι και ίσως περισσότεροι, όπως αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο αρμόδιος υφυπουργός;
Επίσης, η διεύρυνση ανεβάζει το κόστος ακόμη περισσότερο. Με τις ανάγκες που δημιουργούνται και τις υποδομές που απαιτούνται να γίνουν στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ πόσο γρήγορα οδηγεί σε… κραχ;
Ομολογεί ο… σωτήρας. Ευλογεί ο Παππάς
Ο ίδιος ο Καπάκος θεωρεί την δήθεν λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ θνησιγενή. Το αποδεικνύει και η τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναφέρει:
«Τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα..» και όχι μόνο δεν τολμάνε να πουν μια κουβέντα έστω, για την κυβέρνηση που χάρισε το αγγελιόσημο στους εργοδότες, την
γλύφουν λέγοντας «οι προτάσεις του υπουργείου αποτελούν βάση στήριξης!..».
Κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν μιλάνε για απαρτία και υπερψήφιση που έχει δήθεν εξασφαλισθεί εκ των προτέρων από την Παρασκευή!!... Ή μήπως κάτι άλλο τρέχει;Το σημερινό καταστατικό (άρθρο 25) προβλέπει ότι: Ο σχηματισμός απαρτίας οφείλει να διαπιστωθεί πριν την έναρξη (εάν επρόκειτο για γενική συνέλευση) και να παρευρίσκεται το 1/2 των ταμειακώς εντάξει , ενώ κατά την ώρα της ψηφοφορίας, από το σύνολο αυτών των παρόντων, πρέπει να υπερψηφίσουν τα 3/4 .
Τώρα ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τι τον εκβιάζουν να ψηφίσει…
Με την αντικαταστατική και αντιδημοκρατική διαδικασία που κάποιοι προωθούν δεν παίζει ρόλο τι πλήρωσες ή τι πληρώνεις, ενώ τίποτα και κανείς δεν σου εγγυάται τι και αν θα πάρεις.
04/11/2017 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.