Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ο ΕΔΟΕΑΠ θα κατάσχει περιουσίες εκδοτών που δεν απέδωσαν εισφορές εργαζομένων!

Το γεγονός ότι πολλοί εκδότες χρωστάνε στον ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι καινούργιο. Ούτε είναι είδηση ότι πολλοί από τους εκδότες εφημερίδων με το που καταργήθηκε το αγγελιόσημο τον Οκτώβριο του 2016, σταμάτησαν να στέλνουν στο ταμείο υγείας των δημοσιογράφων-υπαλλήλων και το 3% της ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων τους. Ο ΕΔΟΕΑΠ που στο μεταξύ είχε ανοίξει παρτίδες για διακανονισμούς και φόσεις με τους μπαταχτζήδες εκδότες, κατέθεσε αγωγές εναντίον όσων δεν πλήρωναν και αρνούνταν να συζητήσουν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών με δόσεις. Η πρώτη απόφαση δικαστηρίου επί αγωγής του ΕΔΟΕΑΠ είναι πλέον γεγονός. Το ταμείο μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσίας στο Real group μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ, όσο είναι το (ένα)χρέος του συγκροτήματος από την παρακράτηση του 3% των εργαζομένων του.
Ο ΕΔΟΕΑΠ αναμένει σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες δικαστικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες. Από αγωγές που έχει καταθέσει εναντίον της εφημερίδας του “Ελεύθερου Τύπου”, του “Ποντικιού”, “Ελευθερία του Τύπου” του Γ. Κουρτάκη που έκλεισε ήδη κι άλλων. Πρόκειται για εκδότες που ζητάνε “κίνητρα” για ον έντυπο Τύπο από την κυβέρνηση ενώ από τη δική τους πλευρά δεν πληρώνουν ούτε καν τις εισφορές που παρακρατάνε από τη μισθοδοσία των εργαζομένων τους!
Ο ΕΔΟΕΑΠ μέχρι και σήμερα καλούσε τα εκδοτικά συγκροτήματα για διακανονισμούς. Έτσι συγκροτήματα όπως ο ΔΟΛ που κατέρρευσε αλλά και ο “Πήγασος” του Φώτη Μπόμπολα φρόντισαν να πληρώσουν τα ταμεία. Ο μεν “Πήγασος” ξεπλήρωσε όλα τα χρέη των εισφορών προς τον ΕΔΟΕΑΠ ενώ ο ΔΟΛ πληρώνει μετά από διακανονισμό με δόσεις.
Οι εκδότες που αρνήθηκαν τους διακανονισμούς ή δεν εμφανίστηκαν καν στις συναντήσεις με τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκαν αγωγή. Και το δικαστήριο δικαίωσε το ταμείο που τώρα μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις, έως και προσωπικών περιουσιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.