Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Δίωξη για κακούργημα στον Λεωνίδα Μπόμπολα

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα για μίζες που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και φέρεται να δόθηκαν προκειμένου εταιρία συμφερόντων του να κερδίσει το διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.
Κατηγορείται μαζί με δύο ακόμα εμπλεκόμενους που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%) για δωροδοκία υπαλλήλων σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση .
Η έρευνα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ξεκίνησε αμέσως μετά την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο .
Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί με βάσει το ένταλμα των Κυπριακών αρχών οι οποίες..
του καταλόγιζαν κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση.
Το συμβούλιο εφετών ωστόσο είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης της Κύπρου θεωρώντας ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσης του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.

- από εκτενές ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή στο documentonews (ολόκληρο ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.