Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Το πλαστό δίλημμα για τον ΕΔΟΕΑΠ

Μια επικοινωνιακή καταιγίδα είναι σε εξέλιξη, για να φοβίσουν τον κόσμο ότι δήθεν κινδυνεύει με λουκέτο ο ΕΔΟΕΑΠ και να τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ σε ΤΥΦΛΗ ΨΗΦΟ σε μια διαδικασία που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γενική συνέλευση.
- Μπορεί να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ;
  • Όχι Κανείς δεν μπορεί να διακόψει την λειτουργία του. Απλώς η κυβέρνηση προκαλεί οικονομική ασφυξία στο Ταμείο και το προεδρείο του δεν πληρώνει συντάξεις, για να βάλουν τον κόσμο να ψηφίσει αυτά που από καιρό ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ Κυβέρνηση και εργοδότες. 
  • Το υπουργείο παρακρατεί τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές.. του χρόνου (οφειλές αγγελιοσήμου). Είναι κεφάλαια τα οποία ανήκουν στον ΕΔΟΕΑΠ και τους λογαριασμούς αλληλοβοηθείας των Ενώσεων.
- Χρήματα έχει ο ΕΔΟΕΑΠ;
  • Έχει αποθεματικά, απαιτήσεις από οφειλές ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ από τρίτους ενώ μπορεί να ζητήσει ( όπως το έκανε) χρηματοδότηση από τα αποθεματικά των Ενώσεων Συντακτών.
  • Υπάρχει όμως και το ΑΚΑΓΕ ( Ειδικός λογαριασμός που έχει δημιουργηθεί με το 10% από τα αποθεματικά των παλαιών Ταμείων κύριας ασφάλισης).
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση κρίσης (όπως έχει ήδη γίνει στο Ταμείο Νομικών και στο Ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας).
03/11/2017 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.