Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΔ:Ο Κατρούγκαλος, και οι προνομιακοί συνομιλητές του -εκτελεστές του σχεδίου του,ψάχνουν να κρυφτούν!!!

O Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ.ΓΚΑΝΑΣ με τον Κατρούγκαλο.
Ο ΕΔΟΕΑΠ ΑΝHΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ;
Κρίση πανικού απο την Υπουργό και οι πρωταίτιοι που κρύβονται.
ΜΕ απολύσεις που πέφτουν σαν το χαλάζι, σε όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των εργοδοτών (ΔΟΛ, αθλητικά ΜΜΕ κλπ) κλιμακώνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία. 
Στο ΑΠΕ οι συνάδελφοι αγωνιούν για να πληρωθούν και να έχουν ασφάλιση, ενώ και στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τις τους ξημερώνει, με το θρίλερ του MEGA να συνεχίζεται. 
Το …κυβερνητικό-εργοδοτικό ντουέτο Αντωνιάδου - Καπάκου στην ΕΣΗΕΑ, αρνείται κάθε συζήτηση για αυτά και βγάζει μόνο ανακοινώσεις για να διχάσει τον κλάδο. 
Νομίζουν ότι μπορούν να χαθούν τα ίχνη τους πίσω από την δήθεν… δημοκρατική «νομιμοποίηση» του… αποτελέσματος στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ.  
Η κρίση πανικού όμως της Αχτσιόγλου στη Βουλή, για την τύχη που επιφυλάσσει κυβέρνηση και εργοδοτικό κατεστημένο στον ΕΔΟΕΑΠ που την ανάγκασε να ομολογήσει -μήπως και σωθεί - αντιμετωπίζεται με εκκωφαντική σιωπή από τις πλειοψηφίες στα ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.  
Τα έχουν χαμένα όπως κι εκείνος ο Πετρόπουλος, που επιμένει και δεν υπογράφει για τα εκατομμύρια που οφείλουν οι υπηρεσίες του από το αγγελιόσημο στα ταμεία και τις ενώσεις στο κέντρο και την περιφέρεια. 
Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει διαβιβασθεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάποιο πρακτικό, από τις εφορευτικές επιτροπές για όλη αυτή την διαδικασία του ΕΔΟΕΑΠ. 
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βασίλης Αλεξανδρής, όπως και ο υποψήφιος πρόεδρος του συλλόγου, ακριβώς λόγω της προεκλογικής τους διαδικασίας που «τρέχει», προφασίζονται φόρτο για την….. αναζήτηση του πρακτικού, που λογικά θα πρέπει να γνωρίζουν από τους δικηγόρους, που πήραν μέρος ως δικαστικοί αντιπρόσωποι και το οποίο θα πρέπει μάλλον να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Η κα Αχτσιόγλου είπε: 
«O ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παροχών υγείας με σημαντικές αυτόνομες μονάδες υγείας. Βρισκόμαστε και σε μια διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, που στόχο έχει να μπορέσουν να ανοίξουν αυτές οι μονάδες και να παρέχουν φροντίδες υγείας και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους της χώρας. Επομένως, αυτή ήταν πολιτική μας απόφαση». Αυτή την δήλωση έκανε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου (επίσης δικηγόρος μέλος δικηγορικού συλλόγου) κατά την συζήτηση για την τροπολογία που κατατέθηκε σχετικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ..
Πρόσθεσε επίσης η νεαρά υπουργός μεταξύ άλλων ότι: 
«….Νομίζω πως είμαστε σε ένα σημείο ουσιαστικής τομής στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του Τύπου, χωρίς διακρίσεις στα Μέσα, χωρίς διακρίσεις στους εργοδότες, χωρίς διακρίσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες, ανεξάρτητα του είδους του Μέσου, ανεξάρτητα της προέλευσης των εργαζομένων. Όλοι θα διέπονται από τους ίδιους κανόνες, διαφανείς και ισότιμους, βάζοντας ένα τέρμα στους συντεχνιακούς διαχωρισμούς». 

Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι 
Μόνο που η κυβέρνηση δίνει πρώτη το παράδειγμα. Αφήνει απλήρωτους μήνες τώρα τους εργαζόμενους στην «Αυγή» και «Το Κόκκινο». 
Το κόμμα και η εταιρία του, στο δρόμο που χάραξε και η κυρία Έφη, δεν θέλει να διαφέρει και σ' αυτό από τους άλλους εργοδότες. Και επειδή δεν θέλει να γίνεται διάκριση στα Μέσα, που λέει κι η κοπέλα, δεν πληρώνει ούτε την εργασία, ούτε τις εισφορές στα Ταμεία, για τους δημοσιογράφους, όπως και ένα σωρό ιδιοκτήτες.
Ούτε κατά διάνοια βέβαια να υπάρξει παρέμβαση για έλεγχο από τον ΣΕΠΕ. Έχει άλλα ενδιαφέροντα ο κ. Α. Νεφελούδης (ΓΓ του υπουργείου Εργασίας)…
Κάπως έτσι Καπάκος - Αντωνιάδου και Γκανάς έχουν μείνει με την… επωδό στο χέρι. Το σύνθημα Παππά που λέει «το τζάμπα τέλος» και το οποίο διαλαλούν, προφανώς είναι για τους υπόλοιπους και απευθύνεται στο περιορισμένο πλέον πολιτικό συνδικαλιστικό ακροατήριό τους. 
Σε ουδεμία περίπτωση αυτό είναι για τα κομματικά τους ΜΜΕ. Ούτε βέβαια για τους χορηγούς τους, οι οποίοι εκδίδουν εφημερίδες ΤΖΑΜΠΑ και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς συντάκτες.
Γυρίζει όμως, όπου να 'ναι το παιδί από την Ρώμη, τελειώνει και η Άντζη τις παραγγελίες με τα μελομακάρονα στο ζαχαροπλαστείο της και θα βάλουν μία τάξη.
Εξ άλλου μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιο πόρισμα για το αγγελιόσημο και όσα οφείλονται ακόμη στον ΕΔΟΕΑΠ. 
Οπότε έρχονται άλλες εξελίξεις….
Αναδημοσίευση:anasigrotisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.