Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ψέματα, σοκ και εκβιασμοί στην επιχείρηση “Τέλος του ΕΔΟΕΑΠ”

Τα ονόματα των υπαίτιων για όσα θα ακολουθήσουν στον ΕΔΟΕΑΠ δόθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο ως υπεύθυνοι για τη μετάλλαξη του Οργανισμού σε ένα υπερταμείο στο οποίο οι ασφαλισμένοι που έχουν πάψει να είναι μέτοχοι, θα είναι έρμαια των αποφάσεων περικοπών στις δαπάνες υγείας και πρόνοιας και των αυξημένων εισφορών
Η επιχείρηση να μπει τέλος στον Οργανισμό υγείας και επικούρισης των ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ στέφθηκε με επιτυχία μετά από ένα 3ήμερο όργιο εκβιασμών, παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων του οργανισμού. Από τα 10.110 μέλη που απαιτούνταν ως απαρτία στην πραξικοπηματική 3ήμερη διαδικασία εκλογών που έστησαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ στις οποίες συνεργάζονται άψογα οι παρατάξεις της κυβερνητικής «Συσπείρωσης» και της Νεοδημοκρατικής-εργοδοτικής « Ενωμένοι δημοσιογράφοι», ψήφισαν συνολικά 6.127 ασφαλισμένοι. Υπέρ των αλλαγών στο Καταστατικό του Οργανισμού, δηλαδή υπέρ των αλλαγών της κυβερνητικής τροπολογίας που είχε κατατεθεί στη Βουλή, ψήφισαν 5.619, Όχι 350, ενώ υπήρξαν 115 λευκά και 43 άκυρα.
Στη διάρκεια αυτού του 3ήμερου η ηγεσία του ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ κατατρομοκράτησης των ασφαλισμένων.
Με συνεχή μηνύματα, mail αλλά και προσωπικά τηλεφωνήματα έβαλαν τους υπαλλήλους του οργανισμού να πιέζουν τους ασφαλισμένους να πάρουν μέρος στην παρωδία ψηφοφορίας, την οποία ονόμασαν παρανόμως «Καταστατική συνέλευση»! Χωρίς εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή, χωρίς δικαστικούς αντιπροσώπους έστησαν κάλπες, βάζοντας το δίλημμα Ή «Ναι» στην κατάργηση του νυν ΕΔΟΕΑΠ ή λουκέτο και ΕΟΠΠΥ! Οι περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν δεν είχαν ιδέα για τις αλλαγές που επέρχονται ενώ η διοίκηση του ταμείου δεσμεύθηκε σε συνταξιούχους πως αύριο Κιόλας θα πληρωθούν οι επικουρικές τους συντάξεις.
Ανέλαβαν με ιδιαίτερο ζήλο την βρόμικη δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τα έχει βρει άριστα με τους διαπλεκόμενους καναλάρχες, προσδοκώντας ιδία οφέλη. Να ηγηθούν του νέου μηχανισμού που θα στηθεί στον νέο ΕΔΟΕΑΠ των 45.000 ασφαλισμένων στα ΜΜΕ.
Η προκλητικότητα τους ξεπέρασε τα όρια με την ευθεία επίθεση σε όσους εξέφρασαν διαφορετική στάση και άποψη. Ιδιαίτερα επιτίθενται στους συνδικαλιστές της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» που κάλεσε σε αποχή από το πραξικόπημα των εκλογών. Το 40% των ασφαλισμένων απείχε από την ψηφοφορία προκαλώντας βαθιά ανησυχία στους αρχιτέκτονες του «λουκέτου» στον ΕΔΟΕΑΠ. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ταμείου Νίκος Καρούτζος, τους ονομάτισε στην χαρμόσυνη ανακοίνωση «νίκης» που εξέδωσε την επομένη των εκλογών.
Προσφέροντας έτσι στον κλάδο των ΜΜΕ και στους ασφαλισμένους και τα ονόματα των υπαίτιων για όσα θα ακολουθήσουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Θα είναι αυτοί που ονοματίζονται ως πρωτεργάτες του σχεδίου, οι υπεύθυνοι για τη μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ σε ένα υπερταμείο στο οποίο οι ασφαλισμένοι που έχουν πάψει να είναι μέτοχοι, θα είναι έρμαια των αποφάσεων περικοπών στις δαπάνες υγείας και πρόνοιας και των αυξημένων εισφορών και στη βιωσιμότητα που θα εξαρτάται από ετήσιες αναλογιστικές μελέτες. Με τους εκδότες και καναλάρχες να μην πληρώνουν ούτε καν το 2% της νέας εργοδοτικής εισφοράς.
Από το “ΠΡΙΝ” της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.