Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Αλήθεια τι έγιναν τα εκατ. επιδότησης στη Μακεδονία;

Αναδημοσίευση από τον Ασύνταχτο Τύπο
SOS Μια πόλη χωρίς εφημερίδα!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣΠριν λίγες μέρες οι ευρισκόμενοι σε επίσχεση εργασίας από αρχές Οκτωβρίου απλήρωτοι εργαζόμενοι αποφάσισαν και κρέμασαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία», με το οποίο εκφράζουν την αγωνία τους τόσο για το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της πόλης που σταμάτησε η κυκλοφορία του εδώ και ένα μήνα, όσο για την τύχη των 18 μηνιάτικων οφειλόμενων και τις θέσεις εργασίας.
Όμως. σήμερα που οι εργαζόμενοι πήγαν στην εργασιακή συνέλευση που είχαν προγραμματίσει, διαπίστωσαν ότι το πανό… εξαφανίστηκε. Από ποιόν άραγε; Αυτοί που συνέδραμαν στο κρέμασμά του δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό, ούτε οι αρμόδιοι διοικητικοί υπάλληλοι. Άρα; «Ξέπλυμα» ευθυνών, οφειλόμενων
Σημειωτέον ότι η διοίκηση προχώρησε την περασμένη Παρασκευή σε αλλαγή των κλειδαριών στα γραφεία! Η οποία προφανώς θέλει να δράσει ανενόχλητη, αποκλείοντας την πρόσβαση στα γραφεία, όπου υπάρχει υλικό και στοιχεία για όλα και κυρίως αυτά που αποδεικνύουν τις μεθοδεύσεις τους –πώς να απαλλαγούν από τα χρέη και να συνεχίσουν με άλλο εταιρικό πρόσωπο. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για παραχώρηση του (υποθηκευμένου) τίτλου σε κάποιους εκ των εργαζομένων (με άγνωστο αριθμό όσων συμμετάσχουν), με εκχώρηση από αυτούς των… οφειλόμενων από την επιχείρηση και εύρεση… επενδυτή!
Η διαχειρίστρια του συγκροτήματος, δικηγόρος Βίκυ Σουλοπούλου, με τον «άφαντο» μεγαλομέτοχο Γιάννη Ρήγα, πήραν κρατική επιδότηση 10 εκατ. ευρώ (από την προηγούμενη κυβέρνηση επί υπουργίας Μηταράκη), δάνειο 1,5 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η εφημερίδα εντάχθηκε στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ρυθμίζοντας τις οφειλές. Όμως, πως γίνεται μέσα σε δύο χρόνια η επιχείρηση της ΜΕΕ να βρίσκεται πάλι με χρέη 15 εκατ. ευρώ; Πως γίνεται αυτό;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.