Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

«Ρήγματα» στους καναλάρχες για τις άδειες

Ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις παρατηρούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τον νέο τηλεοπτικό διαγωνισμό, η διαδικασία για τον οποίο ανοίγει μετά την χθεσινή κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά στη Βουλή.
Παρότι θα περίμενε κανείς πως έπειτα απ’ όσα έγιναν τον προηγούμενο Οκτώβριο μεταξύ των καναλαρχών και της κυβέρνησης, το μέτωπο κατά του Μεγάρου Μαξίμου θα ήταν… αρραγές, παρατηρούνται σοβαρά ρήγματα. Συγκεκριμένα οι προβλέψεις για τον νέο διαγωνισμό, με 35 εκατομμύρια ως δεκαετές τίμημα για την άδεια (σε δέκα δόσεις, ήτοι 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο) και για 7 άδειες πανελλαδικής.. εμβέλειας γενικού περιεχομένου δεν έχουν συσπειρώσει όλους τους καναλάρχες απέναντι από την κυβέρνηση.
Τον «πόλεμο» έχει ήδη ξεκινήσει ο μέτοχος του Mega, Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ.
Από την άλλη πλευρά, ουδετερότητα επικρατεί στην Κάτω Κηφισιά, στις εγκαταστάσεις του Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ενώ έως και… θετικός εμφανίζεται σε συνομιλητές του ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς.
Τη νομιμότητα σέβεται απολύτως –όπως λένε δικοί του συνομιλητές- ο νέος ιδιοκτήτης του Epsilon, Ιβάν Σαββίδης.
Σημειωτέον ότι τα ρήγματα στους καναλάρχες έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού βάσει των προβλέψεων στην τροπολογία, αν κάποιος δεν πάρει μέρος στον διαγωνισμό, εντός 3 μηνών μετά την δημοπράτηση των αδειών το κανάλι του βάζει «λουκέτο».

 Neo / matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.