Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Χατζηνικολάου: Θα κλείσουν εφημερίδες, μπορεί και όλες!

Εξελέγη και πάλι πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών «Ελπίζω και εύχομαι να μην κλείσουν τις εφημερίδες με την απόφασή τους αυτή, ελπίζω και εύχομαι να καλέσουν την Ένωση Ιδιοκτητών σε διάλογο για να βρούμε μαζί λύση που και τον ΕΔΟΕΑΠ θα κρατήσει όρθιο και τις θέσεις εργασίας αλώβητες και τις εφημερίδες ανοικτές».
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου (εξελέγη ξανά πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών*) στην εκπομπή του, το πρωί της Τρίτης, αφιερώνοντας αρκετό ραδιοφωνικό χρόνο προκειμένου να σχολιάσει αρνητικά το σχέδιο για τη διάσωση τoυ ΕΔΟΕΑΠ.
Ισχυρίστηκε πολλές φορές ότι αν επιβληθεί ο φόρος του 2% επί του τζίρου των εκδοτικών..
επιχειρήσεων, θα κλείσουν όλες οι εφημερίδες και έτσι δεν θα υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ. Αν κάποιες επιβιώσουν, είπε, θα είναι αυτές που στηρίζονται σε ισχυρούς οικονομικά εκδότες των οποίων τα χρήματα προέρχονται από βιομηχανίες, καράβια κ.λπ.
Ο Χατζηνικολάου κάλεσε την κυβέρνηση σε διάλογο με την Ένωση Ιδιοκτητών ώστε να βρεθεί λύση. Αναφέρθηκε στην πτώση των κυκλοφοριών (τη χαρακτήρισε «τεράστια») λέγοντας ότι πριν από 7-8 χρόνια οι κυριακάτικες εφημερίδες πουλούσαν στο σύνολό τους 1,3 εκατομμύρια φύλλα και τώρα η κυκλοφορία τους δεν ξεπερνά τις 240 χιλιάδες.
- περισσότερα στο harddog-sport
* Ο Χατζηνικολάου και πάλι πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών
Ο επικεφαλής του Ομίλου Real Νίκος Χατζηνικολάου, εξελέγη και πάλι πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ). Στη θέση του αντιπροέδρου η Ειρήνη Αθανασιάδου (Ναυτεμπορική), Γραμματέας ο Γιάννης Φιλιππάκης (Δημοκρατία, Εστία, Εspresso). Ταμίας ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Μέλος ο Σωτήρης Πουλόπουλος, Αναπληρωματικά μέλη ΄Ολγα Νικολαΐδου και Κώστας Γκαβούνας
 Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι:

  • Η διεύρυνση της Ένωσης με συμμετοχή όλων των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας
  • Ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού και της λειτουργίας της Ένωσης
  • Η θεσμική εκπροσώπηση των εφημερίδων ενόψει των προκλήσεων και εξελίξεων στο χώρο.
  • H διεξαγωγή εκστρατείας για την διάσωση του «χαρτιού»
Η Ένωση, ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των εφημερίδων Αθηνών, τάσσεται υπέρ της επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ και για τον σκοπό αυτό πρόκειται να συναντηθεί εντός των επομένων ημερών με την κυβέρνηση για διευκρινίσεις (επί των διαρροών), που αφορούν την προώθηση σχετικής τροπολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.