Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πως πληρώνονταν οι δημοσιογράφοι για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι 23 προσλήψεις και το ειδικό ταμείο - Στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών ηχητικό υλικό για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Νέα τροπή παίρνουν οι αποκαλύψεις με τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία, ο Παύλος Πολάκης. Η Επιτροπή, αποφάσισε να στείλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. το ηχητικό υλικό ενώ την Τετάρτη (29/11) τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, θα έχουν τη δυνατότητα να το ακούσουν.
Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Σπ. Λάππα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Άδ. Γεωργιάδη διαπραγματευόταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Λάππας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο επί 27 χρόνια διευθυντής.. του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Παπαδημητρίου, «ομολογεί μάλιστα ότι πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις γιατί έρχονται εκλογές και άλλα φοβερά, για βαλίτσες με μαύρο χρήμα και λοιπά και λοιπά» (δείτε ΕΔΩ).
Ο Θ. Παπαδημητρίου, προσερχόμενος σήμερα (Τρίτη) στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο χώρο της υγείας απάντησε στις καταγγελίες Πολάκη, ότι 23 άτομα προσλήφθηκαν με παρέμβαση του πολιτικού γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Τα 23 άτομα που προσλήφθηκαν την περίοδο 2013 -2014 δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληρώθηκαν με αποζημιώσεις για σύμβαση έργου και όχι για προσλήψεις. Δεν υπήρξαν συμβάσεις. Με μπλοκάκι πληρώνονταν και από χορηγικά κονδύλια».
Ο κ. Παπαδημητρίου διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος συνομιλούσε με το γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις. Υποστήριξε δε, ότι για τους 23 εξωτερικούς συνεργάτες «υπήρχε έλεγχος από το γραφείο προσωπικού», και ότι «υπάρχει παρουσιολόγιο».
Τα μέλη της Εξεταστικής αποφάσισαν να ζητήσουν να σταλούν, αν υπάρχουν, οι αποφάσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 23 προσλήψεις που, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, υπάρχουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού είχε εκφράσει αντίθετη άποψη κατά την κατάθεσή της την προηγούμενη εβδομάδα.
«Οι κατηγορίες είναι ότι οι συμβάσεις αυτές, που πληρώθηκαν με το ποσό των 177.000 περίπου ευρώ, ήταν παράνομες, και ότι τα άτομα αυτά δεν δούλεψαν ποτέ στο ΚΕΛΠΝΟ», σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδων Λάππας.
«Ήταν αποζημιώσεις για σύμβαση έργου, όχι για προσλήψεις. Με μπλοκάκι πληρώθηκαν, δεν υπήρχαν συμβάσεις», αντέτεινε ο κ. Παπαδημητρίου.
Παράλληλα, χαρακτήρισε πλαστή τη σύμβαση για συγκεκριμένο δημοσιογράφο που υπάρχει στη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε αποζημιώθηκε ούτε εργάστηκε ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
Είπε, ακόμα, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε για διαφημιστικές καμπάνιες εταιρείες επικοινωνίας και όχι μεμονωμένους δημοσιογράφους.
Σε ερώτηση του κ. Λάππα, από ποιο κονδύλι πληρώθηκαν τα 23 άτομα, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε «από χορηγικά χρήματα», σημειώνοντας ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχαν χορηγίες όχι μόνο από τον ΟΠΑΠ, αλλά και από άλλους οργανισμούς» και ότι «υπήρχε ειδικό ταμείο που πληρώνονταν».
- από ρεπορτάζ του efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.