Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Χρωστάνε οι τζαμπατζήδες εκδότες στους φωτορεπόρτερ, ζητάνε τζάμπα από πολίτες φωτογραφίες!

Μάριος Λώλος: Μη δίνετε δωρεάν φωτογραφίες σας στα ΜΜΕ!
Σήμερα (χθές ημέρα της τραγωδίας στη Μάνδρα), το enikos.gr ζητάει από τους πολίτες να στείλουν βίντεο ή φωτογραφίες από την κακοκαιρία. Είναι η πολλοστή φορά που ΜΜΕ προσπαθεί να καλύψει δωρεάν ειδησεογραφία. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η τεχνολογία επιτρέπει πια στον οποιονδήποτε να βγάλει φωτογραφίες που, προφανώς, μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα.
Ελεύθερα όμως δεν σημαίνει δωρεάν. Είναι απαράδεκτο να παίρνεις το ψωμί από το στόμα των φωτορεπόρτερ που επιβιώνουν οριακά από τη δουλειά τους. Είναι απαράδεκτο να συμβάλεις στον πλουτισμό των ΜΜΕ που αναγκάζουν τους εργαζόμενους τους να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.
Ο όμιλος Real χρωστάει πολλά χρήματα σε πολλούς φωτορεπόρτερ και, αντί να τους πληρώσει, αναζητά δωρεάν φωτογραφικό υλικό. Δεν αρκείται στη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων του, προσπαθεί πια να τους παρακάμψει εντελώς με τη βοήθεια των πολιτών. Οι πολίτες γίνονται συνένοχοι μιας αναίσχυντης εργοδοτικής πολιτικής.

Η τιμή της φωτογραφίας (αμετάβλητη από το 1991) είναι 17,60 ευρώ. Αυτή είναι η αμοιβή που πρέπει να ζητάει ο κάθε έντιμος πολίτης που δίνει φωτογραφία σε ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.