Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Δικαστική προσαγωγή σε Ψυχάρη, Μεϊμαράκη και Αλογοσκούφη για την υπόθεση των Eurofighter

Την προσαγωγή του Σταύρου Ψυχάρη και των πρώην Υπουργών Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη για να καταθέσουν στις 15 Δεκεμβρίου 2017 στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης που αφορά θέματα σχετικά με τις πιέσεις που ασκούντο στα μέσα της δεκαετίας του 2000 για «θηριώδη» προμήθεια μαχητικών Eurofigher ,διέταξε σήμερα το ΣΤ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.
Πως έφτασε η υπόθεση στο Δικαστήριο;
Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, τον Ιούλιο του 2006 άσκησε αγωγή κατα των αείμνηστων, πλέον, δημοσιογράφων Αριστέας Μπουγάτσου και Χάρη Μπότσαρη , με την οποία ζητούσε από κάθε εναγόμενο δημοσιογράφο το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναφορές τους σε δύο ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικά με «ενδιαφέρον» του για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς. Το πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή του κατα των δύο δημοσιογράφων και τον καταδίκασε να τους καταβάλει δικαστικά έξοδα ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Ψυχάρης άσκησε έφεση και, λίγο πριν την συζήτησή της, ο δημοσιογράφος . Δημήτρης Παπαδοκωστόπουλος, ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ στο Υπουργείο Οικονομικών την επίμαχη περίοδο, κατέθεσε ένορκα σε συμβολαιογράφο σχετικά με ερώτηση που είχε απευθύνει στον τότε υπουργό Οικονομικών για τις πιέσεις που ασκούντο τότε για την αγορά Eurofighters αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Ψυχάρης, παρότι η Αριστέα Μπουγάτσου απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2013, επέμεινε στη συζήτηση της έφεσής του κατα του Χάρη Μπότσαρη και των κληρονόμων της Αριστέας Μπουγάτσου, δηλαδή κατα της υπέργηρης μητέρας της και της αδελφής της. Δύο ημέρες μετά τη συζήτηση της έφεσής του, το Μάρτιο του 2013, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο ιδιώτης, πλέον, Γιώργος Αλογοσκούφης, προσήλθαν σε συμβολαιογραφείο για να καταθέσουν ένορκα προς υπεράσπιστη του «εκδότη και όχι επιχειρηματία» κ. Ψυχάρη ώστε να υποστηρίξουν την συζήτηση της έφεσής του. Ο κ. Ψυχάρης, ο οποίος με τη χρήση των δύο αυτών ένορκων βεβαιώσεων πέτυχε το Εφετείο να του επιδικάσει αποζημίωση 10.000 ευρώ, στο πλαίσιο της νομικής του στρατηγικής, την επομένη κιόλας της λήψης των ένορκων βεβαιώσεων και πριν κλείσει ο φάκελλος για το δικαστήριο, κατέθεσε μήνυση κατα του Δημήτρη Παπαδοκωστόπουλου και του Χάρη Μπότσαρη για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα. .
Στη σημερινή δικάσιμο, στην οποία ο κ. Ψυχάρης παραστάθηκε μέσω δικηγόρου , ο Χάρης Οικονομόπουλος - συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου και δικηγόρος των Αριστέας Μπουγάτσου και Χάρη Μπότσαρη - αρνήθηκε τη συζήτηση χωρίς μάρτυρες κατηγορίας και ζήτησε από το δικαστήριο την βίαιη προσαγωγή του μηνυτή και των μαρτύρων του ώστε να υποστούν τη βάσανο της εξέτασής τους σχετικά με τα όσα ο κ. Ψυχάρης καταλόγιζε προς τους δημοσιογράφους και οι πρώην υπουργοί κατέθεσαν. Αν και ο κ. Αλογοσκούφης δεν παραστάθηκε, ο κ. Μεϊμαράκης, μέσω συνεργάτη του δικηγόρου του δήλωσε αδυναμία παράστασης λόγω κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων.
Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 15 Δεκεμβρίου όπου οι κ.κ. Ψυχάρης, Μεϊμαράκης και Αλογοσκούφης αναμένεται να καταθέσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους θέσει το δικαστήριο.
Αναδημοσίευση:documento

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.