Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Απεργιακός αγώνας στον «Πήγασο» του Μπόμπολα

Ένα σκληρό και μακρόχρονο, όπως όλα δείχνουν, αγώνα έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στον «Πήγασο», τον μιντιακό όμιλο του Μπόμπολα. Ήδη, την εβδομάδα που πέρασε, πραγματοποιήθηκαν δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες, μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις που έλαβαν οι μαζικότατες συνελεύσεις και, στη συνέχεια, το Διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενώ η συμμετοχή άγγιξε ακόμη και το 100%. Μάλιστα, την Τετάρτη και την Παρασκευή το πρωί υπήρξε συγκέντρωση δεκάδων απεργών και αλληλέγγυων έξω από την πύλη του συγκροτήματος, σε μια ακόμη ένδειξη αποφασιστικότητας για τη συνέχιση και την επιτυχία του αγώνα.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε απόφαση της συνέλευσης, «μας οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών, ενώ οι συνεχείς διαβεβαιώσεις για κλείσιμο της «ψαλίδας» και αποπληρωμή των οφειλόμενων δεν έχουν τηρηθεί. Η συστηματική ασυνέπεια από την πλευρά της εργοδοσίας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων, περικοπών, μειώσεων (κατά τα τελευταία πέντε χρόνια) και την καταπάτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας. Ο αγώνας συνεχίζεται και καλούμε όλο το κλάδο, σε αγώνα για τα κοινά προβλήματα και στο πλευρό της κοινωνίας που μαστίζεται από την κρίση».
Η συνέλευση των εργαζομένων στον Πήγασο όρισε, επίσης, ένα συντονιστικό αγώνα, το οποίο θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την Δευτέρα, στις 12.30, ενώ στις 2 έχει οριστεί νέα γενική συνέλευση στον ίδιο χώρο. Επίσης, έχει αποφασιστεί η συμμετοχή με πανό στις συγκεντρώσεις την ημέρα της γενικής απεργίας που έχει κηρυχθεί γι’ αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.