Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το deal Μπόμπολα - Σαββίδη προκαλεί αντιδράσεις...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πώληση του 20% της Τηλέτυπος (Mega Channel) στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μέσω Μπόμπολα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.
Η συμφωνία Μπόμπολα Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.
Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.
Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους -.. δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:
- Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;
- Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;
- Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;
Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».
Απάντηση κυβερνητικών κύκλων
Κυβερνητικοί κύκλοι απάντησαν στη ΝΔ: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ. Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος».
Σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες μέρες ο κ. Σαββίδης, τα έκανε πράξη. Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων αγόρασε μετοχές του MEGA. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «έπεται και συνέχεια». Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του. Ένα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση: οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».
Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter: «Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μπόμπολας όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στο Σαββίδη.Θα πληρώσει & τα χρέη του;»

Aναδημοσίευση:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.