Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Πέντε από το ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ ζήτησαν δάνειο από τον ΕΦΚΑ

Με οριακή πλειοψηφία 5 έναντι 4 ψήφων το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε χθές μετά από θυελλώδη συνεδρίαση, να υποβάλλει αίτηση για τη δανειοδότηση του από τον ΕΦΚΑ με 10 εκατ. ευρώ. Προηγουμένως έγινε ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ στην οποία κοινή ήταν η θέση να μην ζητηθεί δάνειο από τον ΕΦΚΑ και να απαιτηθεί άμεσα η ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ με τα χρήματα που του χρωστάνε από το αγγελιόσημο. Η απόφαση ανήκε ωστόσο στον “ανεξάρτητο” ΕΔΟΕΑΠ, του οποίου 5 μέλη ανέλαβαν την ευθύνη για το μέλλον του οργανισμού, ζητώντας άμεσα το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ. Για το οποίο θα πρέπει στις 31 Μαϊου να πληρωθεί η πρώτη δόση με τόσο άνω του 4%! Το τρανταχτό επιχείρημα υπέρ του δανείου για το οποίο διαφώνησαν 4 μέλη του ΔΣ ήταν η υστερική κραυγή του προέδρου ΕΔΟΕΑΠ: “Που θα βρω εγώ λεφτά να πληρώσω;”. Δεν έδωσε ωστόσο καμία απάντηση στο εύλογο ερώτημα “που θα βρει λεφτά να αποπληρώσει τη δόση στο τέλος του μήνα. Δεν γνωρίζουμε αν αστειευόταν όταν υποστήριξε πως δεν θα πληρωθεί η δόση στον ΕΦΚΑ και το υπ. Εργασίας θα κάνει τα στραβά μάτια…Μιας και το ζήτημα είναι σοβαρό και αφορά σε 18.000 ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, ακολουθεί το πλήρες ρεπορτάζ των συναντήσεων
Στην ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη που έγινε χθές το πρωί συζητηθηκε διεξοδικά το ζήτημα του δανείου. Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ οι Δ. Νικολόπουλος και Ν. Νταουντάκη έθεσαν το ερώτημα το ποιός ήταν αυτός που ζήτησε τη ρύθμιση της δανειοδότησης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της ΕΣΗΕΑ στη λήψη δανείου. Όταν ήδη δεν αποδόθηκαν όλα τα χρωστούμενα από το αγγελιόσημο στον ΕΔΟΕΑΠ, όταν ο ΕΦΚΑ έχει πάρει το ένα δισεκατομμύριο των ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Κατά του δανείου τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων ενώσεων με εξαίρεση τον Μ. Γκανά από την ΕΠΗΕΑ, τον Ν. Καρούτζο, πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ και την Μ. Αντωνιάδου μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και ενώ στη σύσκεψη ζητήθηκε να σταλεί άμεσα επιστολή στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο με την οποία να ζητείται αφενός η χορήγηση των υπολοίπων-περί τα 7 εκατ. ευρώ- των χρωστούμενων από αγγελιόσημο και αφετέρου να δοθούν τα 10 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση στο ταμείο και όχι ως δάνειο, τα 5 μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έλαβαν άλλη απόφαση.
Η συνεδρίαση του ΔΣ του ταμείου ήταν θυελλώδης. Πέντε μέλη, οι Ν. Καρούτζος, Κ. Δαυλός, Αν. Σταθάτου, Ε. Τάτσης και Μ. Βασιλάκου απέρριψαν την πρόταση της Π. Χριστοδουλίδου και Κ. Ντελέζου να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Τ. Πετρόπουλο, να σταλεί επιστολή με την οποία θα ζητούνται τα χρωστούμενα. Οι 5 πήραν πάνω τους την ευθύνη για όλα, δίνοντας την εντολή αίτησης για το δάνειο. Στις εύλογες απορίες του αντιπροέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Π. Νεστορίδη “ποιοί είναι οι όροι του δανείου”, “πως θα ζητήσουμε δάνειο αφού δεν γνωρίζουμε τους όρους”, δεν δόθηκε καμία απάντηση.
Πέρα από την αφελή αισιοδοξία του Ν. Καρούτζου πως δεν θα πληρωθεί η δόση στο τέλος του Μάϊου.
Οι τόνοι ανέβηκαν, ακούστηκαν λόγια για ευθύνες έως και φυλακή αλλά οι “5” του ΔΣ είχαν λάβει την απόφαση τους. Να δέσουν τον ΕΔΟΕΑΠ στο άρμα του ενιαίου ΕΦΚΑ. Οι Π. Χριστοδουλίδου και Κ. Ντελέζος πρότειναν να πάνε αμέσως στον κ. Πετρόπουλο και να απαιτήσουν, το δάνειο να το ξεχάσει  και να δώσει τα χρήματα αυτά από τα δικά μας χρήματα ως οικονομική ενίσχυση. Ο Π. Νεστορίδης πρότεινε να σταλεί πρώτα επιστολή στον κ. Πετρόπουλο, απαιτώντας τα χρήματα από το αγγελιόσημο και την άλλη εβδομάδα, να συζητιόταν πάλι το δάνειο.
Τελικά οι 4 της μειοψηφούσας άποψης Π. Χριστοδουλίδου, Κ. Ντελέζος, Π. Νεστορίδης και Σ. Καταϊφτζής ψήφισαν λευκό. Έτσι ο ΕΔΟΕΑΠ θα έχει 2,5 εκατ. ευρώ στις 25 Μαϊου να πληρώσει τις συντάξεις (1,3 εκατ. ευρώ), τους μισθούς (περί τις 300 χιλιάδες ευρώ) και το λεγόμενο “μικρό ταμείο” του ΕΔΟΕΑΠ. Και μετά θα ψάχνει λεφτά για να πληρώσει 2,55 εκατ. ευρώ για τη δόση του ΕΦΚΑ!
Μέχρι τότε, δήλωσε σοβαρά ο πρόεδρος, θα έχει βρεθεί λύση στην 3μερή του υπ. Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και γέλασαν πικραμένα όλοι…
Αναδημοσίευση:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.