Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Digea: Θα σκάσει και το δικό μας δάνειο, αν δεν πληρώσει το Mega!

Αντί  άλλου σχολιασμού επί της απόφασης του δικαστηρίου που έδωσε σήμερα εντολή να μην “υποβαθμιστεί” το τηλεοπτικό σήμα του Mega μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση επί της προσφυγής της ΕΤΙΤΑ ενάντια στη Digea, η εταιρεία με νεότερη ενημέρωσή της, δηλώνει πως κινδυνεύει και το δικό της δάνειο αλλά και η τηλεοπτική αγορά. Επίσης λέει πως δεν θα μπορεί να πληρώσει τη δόση στην ΕΕΤΤ (κράτος) για τη χρήση του ψηφιακού φάσματος. Για να γίνουν κατανοητά τα όσα λέει παρακάτω η  Digea, θα πρέπει να πούμε πως το 2014 της δόθηκαν όλες οι ψηφιακές συχνότητες για 15 χρόνια έναντι 18,3 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά έπρεπε να πληρωθούν σε ότι αφορά τα 15,3 εκατ. για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας πελάτες και μετόχους της παράλληλα, το 30% αμέσως και το άλλο 70% σε δόσεις ως το 2029! Η πρώτη δόση από αυτές τις 7 δόσεις είναι να πληρωθεί την 1η Μαρτίου του 2017! Και τι μας λέει σήμερα η Digea; Ότι πήρε δάνειο και η ίδια για να κάνει την ψηφιακή τηλεόραση, το οποίο δεν αποπληρώνεται;
Οι εξηγήσεις της Digea
Κίνδυνος για την τηλεοπτική αγορά και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της Digea και κατ’ επέκταση του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν μέσω αυτής

Η Digea έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας και ανοχής σε ότι αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και πλέον τίθεται θέμα για την ομαλή λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς.
Η Digea βάσει της άδειας λειτουργίας της οφείλει να έχει ίση μεταχείριση προς το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση ενός από αυτά θα δημιουργούσε ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού στην τηλεοπτική αγορά.
Η καταβολή αντιτίμου από όλα τα κανάλια (και ειδικά από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας) είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της Digea, καθώς σχετίζεται άμεσα με τη ρευστότητά της.
Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα απέναντι και στο ίδιο το κράτος
Η ρευστότητα της Digea με τη σειρά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.
Το Mega, όταν δεν καταβάλει το αντίτιμο για την ψηφιακή του εκπομπή, στην πραγματικότητα δεν πληρώνει ούτε το ελληνικό δημόσιο για τη χρήση της συχνότητας.
Την τρέχουσα περίοδο η Digea, πρέπει να καταβάλλει στο κράτος την προβλεπόμενη από τη σύμβασή της δόση για τη χρήση των συχνοτήτων, διαφορετικά τίθεται θέμα για τη λειτουργία της και κατ’ επέκταση για τη λειτουργία όλων των τηλεοπτικών σταθμών.
 «Τελεσίγραφο» από τις δανείστριες Τράπεζες της Digea
Οι δανείστριες Τράπεζες της Digea έχουν ειδοποιήσει την εταιρεία ότι λόγω του Mega κινδυνεύει με καταγγελία το δικό της ομολογιακό δάνειο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα διαφορετικά θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία της.
 Κίνδυνος δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού που απειλεί τους εργαζομένους των τηλεοπτικών σταθμών

Στην παρούσα φάση και εάν η εταιρεία συνεχίσει να ανέχεται την μη αποπληρωμή της οφειλής του Mega, θα βρεθεί στη λίαν επικίνδυνη θέση να υποθάλπει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των υπολοίπων πελατών της. Διότι δίνει τη δυνατότητα στο Mega να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να απορροφά μερίδιο από τη διαφημιστική αγορά, χωρίς να αποπληρώνει τις οφειλές του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι είναι συνεπείς.
Επιπλέον, εάν γίνει αποδεκτή η πρακτική του Mega, η Digea «ανοίγει την πόρτα» και στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς -οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι συνεπείς- να δημιουργήσουν οφειλές, κάτι που θα οδηγήσει την εταιρεία σε οικονομική ασφυξία.
Όπως γίνεται κατανοητό η Digea είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στα προβλεπόμενα μέτρα από τη μεταξύ των μερών σύμβασης παροχής υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της και προστατεύοντας εμμέσως με τον τρόπο αυτό, τους χιλιάδες εργαζομένους αλλά και τις επιχειρήσεις όλων των υπόλοιπων σταθμών των οποίων οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο για την εκπομπή τους.
Αναδημοσίευση:mediatvnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.