Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οι καναλάρχες δεν θέλουν άδειες αλλά αν δοθούν θέλουν μόνο 4!

Έσκιζαν τα ιμάτια τους οι καναλάρχες επί ένα χρόνο. Φώναζαν και με αλλεπάλληλα non paper ενημέρωναν πως στις συχνότητες χωράνε ντε και καλά δεκάδες των δεκάδων τηλεοπτικοί σταθμοί. Ολόκληρη επιχειρηματολογία με νομικούς και τεχνικούς όρους. Φώναζαν και για τους εργαζόμενους, μιλούσαν για “μαύρο στην TV”. Και τώρα που μπλόκαραν την τηλεοπτική αδειοδότηση, και τώρα που η κυβέρνηση-μαζί και το ΕΣΡ, δηλώνουν ανοιχτοί για 6 τηλεοπτικές άδειες, οι καναλάρχες μας άλλαξαν ρότα. Θέλουν να κλείσει το Mega! Να μην εκπέμψει κανείς άλλος καινούργιος καναλάρχης. Να μην δοθούν άδειες και αν παρά ταύτα δεν το καταφέρουν, τότε να δοθούν μόνο 4 άδειες!
Ω, τι θαυμαστός κόσμος στο κλειστό επάγγελμα του καναλάρχη. Όλα τα παραπάνω γίνονται στα παρασκήνια αλλά και στο προσκήνιο. Κυρίως μέσα από την υπόθεση του Mega όπου και αποκαλύφθηκε όλη η υποκρισία των επιχειρημάτων τους. Αποδείχθηκε όμως και η σύγκρουση εντός του διαπλεκόμενου τηλεοπτικού μπλόκ. Κι έτσι έχουμε-κατά πληροφορίες πάντα- τον Βαρδινογιάννη να θέλει την εκκίνηση του Mega αλλά τη διοίκηση του Star που ανήκει στον Βαρδινογιάννη να θέλει το κλείσιμο του Mega! Παράνοια; Όχι βέβαια, ανεμενόμενη εσωτερική σύγκρουση για την εξασφάλιση μεριδίων και συμφερόντων.
Το Star όπως και ο ΑΝΤ1, όπως και ο ΣΚΑΙ έχουν πληρώσει ένα σωρό εκατομμύρια για νέα τηλεοπτικά προγράμματα. Κι ερχεται το Mega το οποίο κρατούν (χωρίς κανένα ατού προς το συμφέρον τους) οι εργαζόμενοι ανοιχτό, να τους πάρει την τηλεθέαση και τη διαφήμιση! Οι τράπεζες παίρνουν τα έσοδα, οι τηλεθεατές βλέπουν σαν σε βιντεοταινία τις παλιές σειρές και το κανάλι παρουσιάζει ένα 9% στις λίστες τηλεθέασης. Την ίδια ώρα ο ΣΚΑΙ χάνει ποσοστά και ο ΑΝΤ1 θέλει όλη τη διαφήμιση για πάρτη του.

Έτσι στη Digea η οποία ελέγχεται από την “…αγία τριάδα” των καναλιών ΑΝΤ1(Λιαρέλης), ΣΚΑΙ (Κιμπουρόπουλος) και  Star( Κυριακόπουλος), θέλουν να κατεβάσουν τον πομπό στο Mega γιατί δεν πλήρωσε τη δόση. Έτσι λένε, πως το Mega πρέπει να πληρώσει εντός Φεβρουαρίου άλλες 980 χιλιάδες ευρώ. Οι τράπεζες δηλαδή να πληρώσουν για να μην κλείσει η πηγή εσόδων από το κανάλι. Μέχρι οι δυο μέτοχοι, Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης να καταλήξουν σε συμφωνία για την επανεκίννηση του Mega, τα άλλα κανάλια θα κάνουν τα πάντα για να κλείσει. Και λένε πλέον πως η “αγορά” τους χωράει μόνο 4 κανάλια. Όσα δηλαδή έλεγε η κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς πριν ένα χρόνο…Εννοείται πως θα κάνουν τα πάντα και θα χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνάμεις που έχουν σε θεσμικά και άλλα όργανα για να μην προχωρήσει η τηλεοπτική διαδικασία των αδειών. Όλο και κάτι θα βρουν και φέτος ως επιχείρημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.