Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Έγκλημα & τιμωρία…

κατά τον Ψυχάρη, να διεκδικούν οι εδώ και εφτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι/νες, τη καταβολή των οφειλομένων τους. 
Με εκδικητικό μίσος, δεν κατέβαλε παράνομα το 15ενθήμερο Φεβρουαρίου σε δεκάδες εργαζόμενους/νες, ευρισκόμενους σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας. 
Νέα αναφορά –καταγγελία από τους ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (Γεν. Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ-Νανά Νταουντάκη) 
κατά του  Μ.ΓΚΑΝΑ, και για έτερο μέλος του Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ.
Αναδημοσίευση:Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι 
Αναστάτωση στον ΔΟΛ παρά την απόφαση του δικαστηρίου που επέτρεπε να ανοίξουν λογαριασμοί για να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι!!
Κι αυτό γιατί, ναι μεν η απόφαση δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε αρεστούς και μη αλλά η διοίκηση του ΔΟΛ (ο Ψυχάρης, δηλαδή, που μπορεί να είναι άφαντος όταν πρόκειται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αλλά εξακολουθεί να διαχειρίζεται ο ίδιος τους λογαριασμούς του μαγαζιού και να ξεκαθαρίζει τους δικούς του) ερμηνεύει με δικό της τρόπο την απόφαση.
Έτσι, την περασμένη Παρασκευή  17.2.2017 μετά τις 3μμ. καταβλήθηκε (τραπεζικά) στους εργαζόμενους του ΔΟΛ ένα 15νθήμερο (από ότι φαίνεται ελαφρώς κουτσουρεμένο) για τον μήνα Φεβρουάριο βάσει μίας λίστας που είχε σταλεί στις τράπεζες από τη διοίκηση.  
Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ.
Έτσι, για να μάθουν να σηκώνουν κεφάλι και να βγάζουν γλώσσα. 
Αυτή η διάκριση ήταν αιτία για μεγάλη αναστάτωση στον ΔΟΛ, απειλήθηκαν επεισόδια, σε κάποιον εργαζόμενο δεν επετράπη η είσοδος παρότι είχε πάει για να εργαστεί και χρειάστηκε η παρέμβαση του διευθυντή για να μπει μέσα, αφού.. εξαναγκάστηκε να διακόψει την επίσχεση, με συμβουλή μάλιστα συνδικαλιστή.
Κάποιοι από τους επισχεσίες  εργαζόμενους,  διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στις υπηρεσίες του οργανισμού  που, κατόπιν εντολών βέβαια, έστειλαν τις λίστες για την πληρωμή.
Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση που πήραν από κάποιο διοικητικό συνδικαλιστή (το όνομά του δεν το αναφέρουμε, προς το παρόν, περιμένουμε να δούμε και νέες εμφανίσεις του στο φμπ όπου παριστάνει τον… συμπάσχοντα εργαζόμενο!!). Δηλαδή, όχι ακριβώς απάντηση καθώς το μόνο που έκανε ήταν να ψελλίζει  ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα , να δούμε, μπορεί και να πληρωθείτε και άλλα τέτοια… υπεύθυνα!! και όταν του είπαν ότι αν δεν μπορεί να κάνει κάτι ο ίδιος να απευθυνθεί στον πρόεδρο του Σωματείου του πάλι ψέλλιζε «τι να κάνει και ο Μάρκος, αφήστε να δούμε τι θα γίνει…». 
Μεγάλες εργοδοτικές και συνδικαλιστικές στιγμές!!
Την ίδια μέρα 40 εργαζόμενοι (συντάκτες, διοικητικοί, τεχνικοί)  ανάμεσά τους συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη  του Δικτύου  της ΕΠΗΕΑ , της Ανασυγκρότησης της ΕΤΗΠΤΑ και μέλη της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ, έκαναν καταγγελία στο ΣΕΠΕ, ακριβώς γιατί δεν πληρώθηκαν, παράνομα βέβαια, καθώς αυτός που είναι σε επίσχεση θεωρείται εργαζόμενος , μισθοδοτούμενος και ασφαλισμένος .
Οι 40  εργαζόμενοι προτίθενται να προχωρήσουν και σε αγωγές  εναντίον συγκεκριμένων στελεχών του ΔΟΛ που εκπροσωπούν την εταιρεία .
Η υπόθεση θα εξεταστεί την επόμενη Τετάρτη όπου και θα κληθούν (οι εκπρόσωποι της εταιρείας) να δώσουν εξηγήσεις για την επιλεκτική πληρωμή εργαζόμενων που , εκτός των άλλων, αντιστρατεύεται  και την απόφαση του δικαστηρίου (με αίτημα του ΔΟΛ αλλά και κύρια παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και άλλων ).   
Ας σημειωθεί ότι παρ΄ ότι κάποιοι μέσα στον ΔΟΛ είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και σε ασφαλιστικά μέτρα αρκετοί εργαζόμενοι το τόλμησαν (έστω κι αν ορισμένοι πιέστηκαν με διάφορους τρόπους και αναγκάστηκαν να τα πάρουν πίσω!!), είτε γιατί είχαν χορτάσει από ψέματα, είτε γιατί βρισκόντουσαν σε δραματική οικονομική κατάσταση και χρειαζόντουσαν το επίδομα. 
Ο Ψυχάρης για να σταματήσει ενδεχόμενο κύμα τέτοιων νομικών αντιδράσεων έκανε αγωγή εναντίον τους – κίνηση πρωτοφανής στο χώρο μας. Και ως εκεί ας πούμε, αφεντικό είναι τη δουλειά του κάνει. Αλλά τι δουλειά ακριβώς κάνουν αυτοί που –υποτίθεται- εκπροσωπούν τους εργαζόμενους;
Διότι, όπως πληροφορηθήκαμε, όταν η αίτηση για το επίδομα επίσχεσης που θα έδινε μία ανάσα στους απλήρωτους εργαζόμενους, έφτασε στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (λίγο πριν γίνει  ΕΦΚΑ) παραλίγο να απορριφθεί και πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία. Ποιοι δεν το ψήφισαν;  Σύμφωνα πάντα με τις δικές μας πληροφορίες το αίτημα απέρριψαν  οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ καθώς και Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Γιώτα Αντωνοπούλου, ενώ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ και πρόεδρος της Μάρκος Γκανάς αρνήθηκε να δώσει θετική ψήφο και δήλωσε παρών!! 
Ανάμεσα στους απλήρωτους που ζητούσαν επίδομα επίσχεσης  είναι και γνωστοί συνδικαλιστές που αντιπολιτεύονται τον κ. Γκανά.  Την επίσχεση αυτή, επαναλαμβάνουμε, έχει προσβάλλει ο εργοδότης, δηλαδή ο Ψυχάρης. Στον οποίο εργοδότη εργάζεται, εδώ και λίγο καιρό ο γιός του που προσελήφθη στη θέση  συνδικαλίστριας η οποία  απολύθηκε το 2016. Απλές συμπτώσεις προφανώς.
 Και επειδή πολύ κλάμα έχει πέσει τον τελευταίο καιρό για τον ΔΟΛ ας θυμίσουμε «προς πάσα κατεύθυνση» όπως έγραφαν κάθε φορά κάποιες παλιές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις  ότι
 Ο ΔΟΛ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ, 
 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΡΕΣΟΥΝ 
 ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ
 Υ.γ. Δεν καταφέραμε να μάθουμε αν μέσα στη λίστα  για πληρωμή 15νθημερου από τον ξεμπλοκαρισμένο λογαριασμό ,ήταν και οι τέσσερεις της οικογένειας Ψυχάρη, Σταύρος, Χριστίνα, Πάνος, Ανδρέας που, αν δε το ξέρετε, περιλαμβάνονται στην κατάσταση των εργαζόμενων.
Θα το μάθουμε, όμως, όπως έχουμε μάθει και πολλές άλλες αμαρτωλές ιστορίες  που έφτασαν τον άλλοτε κραταιό οργανισμό σ΄ αυτή την κατάσταση, με θύμα πάντα τους εργαζόμενους.
Α-ΔΟΛ-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.