Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΔ:Οι αβανταδόροι της κυβέρνησης ΓΚΑΝΑΣ-ΚΟΥΜΠΙΑΣ ΣΑΒBΙΔΗΣ & το τρίο του ΕΔΟΕΑΠ- Που είναι τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα 60 εκατ. ευρώ του ΕΔΟΕΑΠ;

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΜΠΙΑΣ
Aπο:Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
Σε πλασιέ και εμπόρους ειδήσεων θέλει να μετατρέψει τους δημοσιογράφους η Κυβέρνηση με τον ΕΦΚΑ και τις αυθαίρετες εγκυκλίους του υφυπουργού Πετρόπουλου για να μη μπορούν να σηκώνουν κεφάλι στους εργοδότες. 
Μετά το… καίριο «χτύπημα»(..!) που επέφερε στη διαπλοκή ο Τάσος από τα Κρέστενα, κι ύστερα από το πεσκέσι του νόμου στους εργοδότες με το αγγελιόσημο και τα αποθεματικά των δημοσιογραφικών ταμείων (κάπου μισό δις ευρώ το χρόνο), συνεχίζει με αβανταδόρους Κουμπιά, Γκανά και Σαββίδη. 
Μαζί τους και το άλλο τρίο από το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ:
# Έχει αναλάβει να κάνει την δουλειά, που θέλουν οι καναλάρχες, για να ασφαλίσουν στον οργανισμό μερικές χιλιάδες ακόμη γλυτώνοντας όμως εργοδοτικές εισφορές και πληρώνοντας ψίχουλα. Ταυτόχρονα πετάει έξω άνεργους και συνταξιούχους, αφού κάνει τον ΕΔΟΕΑΠ επαγγελματικό ταμείο. 
# Κάνει το κορόιδο για τα 60 εκατομμύρια ευρώ και τις άλλες οφειλές στον ΕΔΟΕΑΠ. Μιλάμε για ποσά που ήταν στον ισολογισμό και τα διέγραψαν για να τα χαρίσουν.
ΓΚΑΝΑΣ ΕΠΗΕΑ
# Έκλεισε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 975 εκ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα σε μια νύχτα να πέσουν στη μαύρη τρύπα του ΕΦΚΑ και τρέχα βρες τώρα πόσοι και πόσα χρωστάνε (εργοδότες, διαφημιστικές, ΔΕΚΟ)
Έτσι το κόλπο με το μπλοκάκι και η καινούργια ληστεία, τους έρχεται γάντι. 
# Ήδη στο ΑΠΕ το σύστημα Ψύλλου απειλεί τους συναδέλφους που είναι με μπλοκάκι, ότι αν δεν δεχτούν να γίνουν εργοδότες του εαυτού τους, «θα πάρουν δρόμο». 
# Στον Αθήνα 9,84 τους δίνουν μόνο μια προκαταβολή μέχρι η διοίκηση να αποφασίσει πόσους θα διώξει επειδή οι ασφαλιστικές κρατήσεις δεν έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του σταθμού. 
# Στην «Καθημερινή» ανακοινώθηκε ότι θα παρακρατηθεί 20% από τις αποδοχές των εργαζομένων, μέχρι να κάτσει η σκόνη από το ασφαλιστικό.
Την Τρίτη το μεσημέρι στη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ με τον υφιστάμενο της κυρίας, που έμεινε στο πόδι του Κατρούγκαλου, ο υφυπουργός πήγε να πουλήσει μαγκιά. Βιάστηκε όμως να ρίξει όπως - όπως την αυλαία στη συζήτηση, για να μην φανεί τι κρύβει κάτω από το χαλί του γραφείου του…Πάντως την Τετάρτη το μεσημέρι, που πήγε σε κυριλέ στέκι στο Γκάζι, το έβαλε στα πόδια μόλις του την έπεσαν δημοσιογράφοι και φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό.
Μάλλον αρχίζει και σκέφτεται όλο και πιο σοβαρά να γυρίσει στην οικογενειακή δικηγορική του εταιρία. Έχει κρατήσει καβάτζα το γραφείο και δουλειά.
Θέλει, όπως φαίνεται, να βγάλει το άχτι του στους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας τα μπλοκάκια, επειδή έδιωξαν την εταιρία της συζύγου του από την ΠΟΕΣΥ
Κάνει λοιπόν εκπτώσεις στις εργοδοτικές εισφορές για καναλάρχες και εκδότες (από 13,33 % τις κατεβάζει στο 8,96%). Στην ουσία όμως πάει να καταργήσει την μισθωτή εργασία, αφού δίνει πρόσθετα κίνητρα στα αφεντικά να χρησιμοποιούν συντάκτες που θα κόβουν μπλοκάκι.
Στην περίπτωση αυτή όμως (με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών) την εισφορά του εργοδότη την φορτώνεται ο εργαζόμενος. Έτσι οι δημοσιογράφοι αντί για 6,67 % καλούνται να πληρώσουν και το μερτικό του εργοδότη. Μέχρι τι 31.12.2016 πλήρωναν μόνο στο ταμείο τους. Τώρα υποχρεώνονται σε διπλή παρακράτηση προκαταβολικά με βάση το εισόδημα του 2015, έστω και αν εφέτος ένα μέρος ή και όλο από αυτό το εισόδημα δεν υπάρχει. 
Το ίδιο ισχύει και για συνταξιούχους που είχαν βρει ένα τρόπο να τσοντάρουν κάτι στην πετσοκομμένη σύνταξη τους αλλά τώρα τελειώνει κι αυτό.
Για παράδειγμα σε μια αμοιβή τώρα 400 ευρώ οι κρατήσεις που επιβαρύνονται οι συνάδελφοι ξεπερνούν το 40% (200 ευρώ) και αν στο λογαριασμό υπολογιστεί η αναλογία τέλους επιτηδεύματος, που είναι 54 ευρώ το μήνα και οι φόροι, τότε ζήτημα είναι αν μένει κάτι παραπάνω από ένα κατοστάρικο για το συνάδελφο. 
Μιλάμε για ένα ξεροκόμματο που αφήνει στον κλάδο ο Πετρόπουλος, σε μια στιγμή που σφίγγει ο κλοιός μόνο για τους εργαζόμενους και με τους εργοδότες να συνεχίζουν το πάρτι.
Άλλωστε χθες έγιναν τέρατα και σημεία με τους μηχανικούς του ΤΕΕ με το μηχανογραφικό σύστημα να τα φτύνει και να εκκαθαριστικά με ποσά και «ραβασάκια» που τρέλαναν ακόμη και τον Σπίρτζη.
 Η θέση της ΚΕΔ όπως εκφράσθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ είναι η διαδικασία αυτή για τους δημοσιογράφους να παγώσει αμέσως
Εδώ θα φανεί ποιος είναι με τον κλάδο και ποιος είναι τσιράκι του Πετρόπουλου και της διαπλοκής.
Όλα αυτά όμως έχουν την αφετηρία τους. Ξεκίνησαν με το πλιάτσικο του MEGA, τους εφοπλιστές στα ράντζα της Γενικής Γραμματείας και το Big Brother Παππά - Κρέτσου να μην κόβει εισιτήρια ούτε στο Κουκάκι.
Εκατοντάδες είναι έτσι οι άνεργοι στο ΜEGA. Στον Πήγασο η εργοδοσία χρωστάει 5 μηνιάτικα στους εργαζόμενους. Ίδια είναι η κατάσταση και στη Real. Απλήρωτοι έχουν μείνει και οι συντάκτες στο Ρ/Σ Κόκκινο και την Αυγή που ετοιμάζονται για απεργία. Μόνο που σε κάθε περίπτωση κάτι άλλο μεθοδεύεται σε βάρος των εργαζομένων. 
Τον ΔΟΛ τον κρατάει ζωντανό η ηρωική αυτοθυσία των εργαζομένων. Είναι ανοικτές οι εφημερίδες, το ραδιόφωνο και οι ιστοσελίδες. Οι συνάδελφοι διεκδικούν έτσι τα δικαιώματα τους, απέναντι στις Τράπεζες, στην εργοδοσία αλλά και στην Κυβέρνηση, με το μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης να μένουν θεατές.
Στη γωνία Τσακάλωφ και Φιλικής Εταιρίας ο Ψυχάρης ανενόχλητος πίνει τον καφέ του. Ο Μπόμπολας παίζει στάνταρ ΠΑΟΚ στη Μεταμόρφωση και οι Τράπεζες το βιολί τους. 
Είναι η ώρα για την πραγματική αξιολόγηση. Με τους εργαζόμενους, τα σωματεία και την κοινωνία.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 
πηγή: http://www.styx.gr/



ΥΓ:Στην τελευταία συνεδρίαση(25η) του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ στις 30 Ιανουαρίου, σε ερώτηση των εκπροσώπων του ΔΙΚΤΥΟΥ που είναι τα 200.000.000,00  που θα έδινε το ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ για να συνεχίσει να λειτουργεί΄; η κυνική απάντηση του Προέδρου της ΕΠΗΕΑ ήταν :ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μας κορόιδεψαν.
Σε δεύτερη ερώτηση, για τις  εξελίξεις του υποτιθέμενου πόρου που θα αντικαθιστούσε  το καταργημένο αγγελιόσημο και εκεί η απάντηση ήταν απογοητευτική: περιμένουμε την αναλογιστική μελέτη και προσπαθούμε να πείσουμε τους εργοδότες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.