Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κινητοποιήσεις από τους απλήρωτους της «Αυγής»

Να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη 7 Φλεβάρη αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ, διεκδικώντας την εξόφληση του 2016, που αντιστοιχεί σε οφειλές ενάμιση μισθού, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και ο χρωστούμενος μισθός του Γενάρη 2017.
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα τη Διοίκηση και τον βασικό μέτοχο, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόθεση των κινητοποιήσεων, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για την καταβολή τουλάχιστον του 1,5 μισθού, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στις απαιτήσεις των εργαζομένων. H απόφαση για την απεργία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία μέσω, μάλιστα, κάλπης, καθώς οι τρέχουσες οφειλές δυόμισι μισθών ήρθαν να προστεθούν σε εκείνες.. παλαιότερων ετών, που σε πολλούς εργαζόμενους φτάνουν και τους 10 μισθούς, ενώ το 2014 είχαν υποστεί μειώσεις 15% στις αποδοχές τους.
Οι εργαζόμενοι, όπως μαθαίνουμε, έχουν ήδη ενημερώσει τα σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ), όχι μόνο για τα οφειλόμενα, αλλά και για την έντονη ανησυχία και αγωνία τους για το μέλλον της ιστορικής εφημερίδας, τη στιγμή, που και στο έτερο μέσο, στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 υπάρχουν επίσης καθυστερήσεις, ενώ δρομολογούνται ήδη εξελίξεις με προαναγγελία προγράμματος εθελούσιας εξόδου και λουκέτου σε περιφερειακούς σταθμούς, γεγονός που έχει φέρει τους εργαζόμενους σε απεργιακές επίσης διεργασίες.
- από το katalipsiesiea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.