Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Κυκλοφόρησε το Νο 41 τεύχος του "Σχολιαστή της ΕΠΗΕΑ"

Σάλος από τους  διορισμούς συνδικαλιστών στο νέο υπέρ ταμείο έκτρωμα.
Όλα για τις θεσούλες τους;
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ;  
Μετά τον διορισμό των συνδικαλιστών Μ. ΓΚΑΝΑ (ΕΠΗΕΑ), Γ. ΣΑΒΒΙΔΗ (ΠΟΕΣΥ) κ.α, σε… συμβουλευτικές επιτροπές στο νέο  υπέρ-ταμείο –έκτρωμα ΕΦΚΑ (βλ. σχετική ανάρτηση  Σχολιαστή 8 Φεβρουαρίου 2017):
«…Τα σέβη μας στους αξιότιμους κ. κ. Μ.ΓΚΑΝΑ, Δ. ΠΙΠΠΑ (ΕΠΗΕΑ) - Γ. ΣΑΒΒΙΔΗ & Δ. ΚΟΥΜΠΙΑ (ΠΟΕΣΥ), που κάπου θα κυκλοφορούν ανάμεσα μας, από νέες θέσεις ευθύνης περιμένοντας να μας ξανά- «σώσουν»…
Σάλος και κατακραυγή στον Κλάδο από τον διορισμό των ως άνω συνδικαλιστών, σε συμβουλευτικές επιτροπές του νέου ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΦΚΑ –ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ, που απορρόφησε από 01/01/2017 μετά και την κατάργηση του Αγγελιοσήμου το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, δημεύοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά του.
Και όπως συμβαίνει σ’ όλες τις καθαρόαιμες «τραγωδίες» στο φινάλε όλα βγαίνουν στο φώς…
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, που εξ’ απαρχής ήταν βουτηγμένοι – ερήμην του Κλάδου σε μικρές ή μεγάλες συναλλαγές πέρα από τις κίβδηλες διακηρύξεις και αγωνιστικές τους κορώνες, σε εργολαβίες μιας χρήσης.
Δυο πραγματικότητες ασύμβατες μεταξύ τους εξ ου και το αδιέξοδο.
Εκεί μεγάλωσε το παρόν μας, που γέμισε από οικείους, που χειρονομούν συμφωνίες.
Πόσες αντοχές διαθέτει ακόμη και η απλή θέαση αυτής της κατσαπλιάδικης εκλογίκευσης ;
Με ανάπηρα πρότυπα και συσκευασμένες επιθυμίες: Πάντα για το καλό μας …express yourself.

ΥΓ: Διορισμοί ερήμην ακόμη και των Διοικητικών Συμβουλίων των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΠΗΕΑ-ΕΣΗΕΑ)»
ΑΥΛΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ…
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε επιστολή του, μεταξύ άλλων επισημαίνει : «Η ΜΟΝΗ ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ  ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ
Τι είδους προσφορά υπηρεσιών θα παρέχουν συνδικαλιστές στον Υπουργό για μια ολόκληρη 4ετία και μάλιστα επ ‘ αμοιβή;  
**Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους επιτροπές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεκδικητικό πλαίσιο του Κλάδου, υπονομεύει το κοινό μέτωπο και νομιμοποιεί εκτός των άλλων την κατάργηση της αυτοτέλειας των ταμείων μας»…
Ολόκληρη η από 8 Φεβρουαρίου 2017 επιστολή  του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, προς το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ –ΕΠΗΕΑ-ΕΤΗΠΤΑ  επισυνάπτεται  στο τέλος του εντύπου  σελ.7-8.
Αρ.Πρωτ.234/8-2-17     
 Προς
Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ
Ενταύθα
Συνάδελφοι,
Με έκπληξη διαπιστώσαμε, από ανάρτηση στο διαδίκτυο, τον διορισμό σας στην Συμβουλευτική Επιτροπή του ΕΦΚΑ με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστασίου Πετρόπουλου.
Ουδέ ποτέ, όμως παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις μας, μας ενημερώσατε για την απόφαση σας αυτή, γεγονός που δεν θεωρούμαι τυχαίο. Το κρίσιμο ερώτημα, που σε κάθε περίπτωση ανακύπτει, είναι τι είδους προσφορά υπηρεσιών θα παρέχουν συνδικαλιστές στον υπουργό για μια ολόκληρη 4ετία και μάλιστα επ΄ αμοιβή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει ότι με την παρουσία σας νομιμοποιείτε, εκτός των άλλων, την κατάργηση της αυτοτέλειας των δημοσιογραφικών ταμείων, που υπηρετεί η δημιουργία του ΕΦΚΑ.
Θεωρούμε, επίσης, ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους επιτροπές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεκδικητικό πλαίσιο του Κλάδου και υπονομεύει το κοινό μέτωπο των δημοσιογραφικών Ενώσεων, το οποίο εκφράζεται με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Ενώσεων και συνεπώς δεν κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων του Κλάδου, που ελήφθησαν στην Πάτρα, τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη
Η συμμετοχή σε αυτή την επιτροπή δυστυχώς νομιμοποιεί τις  κυβερνητικές αποφάσεις, που έχουν αποδειχθεί μοιραίες για τα δημοσιογραφικά Ταμεία του Κλάδου, αλλά και την κοινωνία.
Η μόνη ανώδυνη κίνηση από την πλευρά σας, είναι να μην αποδεχθείτε τον διορισμό. Σε διαφορετική  περίπτωση αντιλαμβάνεστε, ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το ασυμβίβαστο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Ο Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας
Σταμάτης Νικολόπουλος            Νανά Νταουντάκη

Οι εκπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ μεταξύ άλλων σχολίων  ανέφεραν ότι: Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ (Μ. ΓΚΑΝΑΣ), ο οποίος σημειωτέον,  έχει καταλύσει κάθε θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Δ.Σ. της Ένωσης , δεν έφερε ούτε καν  σε επίπεδο συζήτησης – ανταλλαγής απόψεων  και εκτίμησης του όλου θέματος,  στο Διοικητικό Συμβούλιο αποκρύπτοντας τόσο τους  «διορισμούς» ,όσο και την  από  30 Νοεμβρίου 2016 απόφαση (55377/14622) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σχετικά με τη συγκρότηση των συμβουλευτικών επιτροπών του ΕΦΚΑ:
Αριθμ. Δ9/οικ. 55377/14622/ 2016 Τροποποίηση της αριθ. Δ9/οικ.47400/12404/17-10-2016 απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Συγκρότηση Συμβουλευτικών Επιτροπών Ε.Φ.Κ.Α., καθορισμός αρμοδιοτήτων και διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπων στο ΔΣ του Ε.Φ.Κ.Α.» (Β' 3514)
(Τροποποίηση της αριθ. Δ9/οικ.47400/12404/17-10-2016 απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Συγκρότηση Συμβουλευτικών Επιτροπών Ε.Φ.Κ.Α., καθορισμός αρμοδιοτήτων και διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπων στο ΔΣ του Ε.Φ.Κ.Α.» (Β' 3514))Αριθμ. Δ9/οικ.55377/14622(ΦΕΚ Β' 4070/19-12-2016)
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις: α) Του άρθρου 58 του Ν.4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις.» (Α 85).
α) Του άρθρου 58 του Ν.4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις.» (Α 85).
β) Του άρθρου 27 του Ν. 4320/2015 «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» (Α' 29).
γ) Του π.δ/τος Π.Δ. 125/2016 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α 210). δ) Της αριθμ. οικ.44549/Δ9.12193/8.10.2015 κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο» (Β 2169), όπως ισχύει.
2. Την αριθ. Δ9/οικ. 47400/12404/17.10.2016 απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συγκρότηση Συμβουλευτικών Επιτροπών Ε.Φ.Κ.Α., καθορισμός αρμοδιοτήτων και διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπων στο ΔΣ του Ε.Φ.Κ.Α.» (Β 3514). 
3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ούτε του προϋπολογισμού του Ε.Φ.Κ.Α. γιατί οι Συμβουλευτικές Επιτροπές λειτουργούν εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και δεν καταβάλλεται καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση στα μέλη τους,
αποφασίζουμε:
Τροποποιείται η αριθ.Δ9/οικ. 47400/12404/17.10.2016 υπουργική απόφαση, ως εξής:
1. Η περίπτωση α της παρ. 4 αντικαθίσταται ως εξής:
α. Τρεις (3) εκπροσώπους των ασφαλισμένων που προτείνονται από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με τους αναπληρωτές τους.
2. Η περίπτωση α της παρ. 5 αντικαθίσταται ως εξής: α. Τρεις (3) εκπροσώπους των ασφαλισμένων που προτείνονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και MME, Ομοσπονδία Εφημεριδοπωλών Ελλάδας, Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με τους αναπληρωτές τους.
3. Η περίπτωση β της παρ. 5 αντικαθίσταται ως εξής: β. Έναν (1) εκπρόσωπο των εργοδοτών που προτείνεται από τις Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών και Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου με τον αναπληρωτή του. Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθ. Δ9/οικ. 47400/12404/17.10.2016 υπουργική απόφαση (Β 3514).
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2016
Ο Υφυπουργός ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η απόφαση διορισμού τους με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2017 
Ορισμός Προέδρου, και μελών στη Συμβουλευτική Επιτροπή Δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έχοντας υπόψη:
Τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία, αποφασίζουμε:
Ορίζονται στη Συμβουλευτική Επιτροπή Δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), οι εξής:
1. Ο Σαββίδης Γεώργιος του Χαραλάμπους με ΑΔΤ ΑΚ 731149, εκπρόσωπος των ασφαλισμένων ως τακτι κό μέλος, με αναπληρωτή τον Κουμπιά Δημήτριο του Γεωργίου με ΑΔΤ ΑΕ 029419.
2. Ο Γκανάς Μάρκος του Απόστολου με ΑΔΤ ΑΖ 611725, εκπρόσωπος των ασφαλισμένων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Πίππα Δημήτριο του Ιωάννη με ΑΔΤ Σ 687852, ομοίως.
3. Ο Θεοφανίδης Άγγελος του Κωνσταντίνου με ΑΔΤ ΑΖ 054264, εκπρόσωπος των ασφαλισμένων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεοδωρόπουλο Χαράλαμπο του Νικολάου με ΑΔΤ ΑΙ 639071, ομοίως.
4. Ο Δραϊνάκης Μανώλης του Γεωργίου με ΑΔΤ ΑΚ 576268, εκπρόσωπος των εργοδοτών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αθανασίου Ευάγγελο του Γεωργίου με ΑΔΤ ΑΙ 807592, ομοίως.
5. Η Γκιουλέκα Χριστίνα του Σπυρίδωνα με ΑΔΤ ΑΙ 1330055, υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΠΕ κατηγορίας με Α΄ βαθμό, προερχόμενη από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Δρακόπουλο Βασίλειο του Παντελή με ΑΔΤ Ξ 980735, ομοίως.
Πρόεδρος ορίζεται ο Σαββίδης Γεώργιος του Χαραλάμπους με ΑΔΤ ΑΚ 731149.
Η θητεία των διοριζομένων είναι για τέσσερα (4) χρόνια. Καθορίζουμε για τους ιδιώτες – μέλη, οι οποίοι συμμετέχουν στη Συμβουλευτική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, αποζημίωση πενήντα (50) ευρώ ανά συνεδρίαση και για μέχρι πενήντα συνεδριάσεις ετησίως, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4354/2015.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2017
Ο Υφυπουργός  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΓ. Καμία μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ για την από 8 Φεβρουαρίου 2017 επιστολή της ΕΣΗΕΑ αρ.πρωτ.61039/9/2/2017 παρόλο ότι αφορά και απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εμφανής  η οσφυοκαμψία των διαπραγματευομένων-συναλλασσομένων μιας κάστας οικείων, «που δεν… ευθύνεται για τίποτα!!!»
ΤΩΡΑ: Που ούτε η αυθυποβολή δεν μπορεί να διατηρήσει  τις υποθέσεις εργασίας τους.
ΚΟΙΝΟΤΥΠΙΑ: το απόστημα έσπασε.
Οι εκπτώσεις, οι σιωπές και η αλαζονική αμεριμνησία- αλλοτινών εποχών πληρώνονται σήμερα ακριβά(υπέρ-τιμολογημένα) ως συνέπειες  της καθημερινότητας, που αφορά χιλιάδες συναδέλφους /σες στον Κλάδο.
Πίσω από κλειστές πόρτες συνομολογήθηκαν τα πάντα…
Η επέκταση του αδιεξόδου δε σταματάει  εδώ… βαθαίνει όσο συνεχίζεται το delivery.
Το new deal είναι ο ΕΔΟΕΑΠ.
Η συντονιστική Γραμματεία του: ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ της ΕΠΗΕΑ κοινοποιεί  αποσπασματικά μέσα από ένα πλέγμα προτάσεων εισηγήσεων (επί διαφόρων θεμάτων) τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους του ΔΙΚΤΥΟΥ στο Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ, κατά την 21η συνεδρίαση /21 Δεκεμβρίου 2016.
ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ όσο δεν αποδεχόμαστε το σημερινό ιστορικό συμβιβασμό και τις ευκολίες του, αδυνατώντας να αφήσουμε τη μάχη στη μέση… και να παζαρεύουμε για το  αυτονόητο.
Όσο το Προεδρείο δεν υλοποιεί κατ’ ελάχιστο τα ως άνω διασφαλίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ, ας αναζητήσει μαϊντανούς και συνενόχους αλλού.   
Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ.

 Κατόπιν σχετικών αναφορών του ΔΙΚΤΥΟΥ για καταστρατήγηση από το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ θεμελιωδών δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (και στο πλαίσιο της "νέας αρχής") κατατέθηκε  από τους εκπροσώπους του ΔΙΚΤΥΟΥ, ως ελάχιστη προϋπόθεση για την εύρυθμη  λειτουργία του Δ.Σ τα κάτωθι:
1.      O Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, οφείλει τουλάχιστον να ενημερώνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκ των προτέρων.

α) Με ποιους και τι διαβουλεύεται , σε ποιο πλαίσιο, πρωτίστως επί θεμάτων ύψιστης σπουδαιότητας- σημασίας (ασφαλιστικά- εργασιακά  κα) για τον Κλάδο.
Συνήθως η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ γίνεται από αναφορές και ενίοτε καταγγελίες μελών διοικητικών συμβουλίων αδελφών ΕΝΩΣΕΩΝ και μελών Δ.Σ. των ασφαλιστικών ταμείων που έρχονται  στο φως της δημοσιότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
β) Ιδιαίτερα στην κήρυξη –εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων, είτε αφορούν συνολικά τον κλάδο ή σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις στα ΜΜΕ να υπάρχει εκ των προτέρων σχετική ενημέρωση των μελών του Δ.Σ., καθώς μέχρι σήμερα, η σφραγίδα της ΕΠΗΕΑ  μπαίνει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενίοτε και ως απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου – εν αγνοία των μελών του.
2.      Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου.
α) Να κοινοποιούνται στα μέλη του Δ.Σ. τουλάχιστον 2 μέρες από τη συνεδρίαση, με συνοδευτικά έγγραφα κ.λ.π- συνοπτική περιγραφή του εκάστοτε θέματος, ώστε να έχουν οι σύμβουλοι τη δυνατότητα της διαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων κ.λ.π, κατά τη συνεδρίαση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τεθούνε σε ψηφοφορία θέματα που
δεν αναφέρονται σαφώς, στην ημερήσια διάταξη.
3.      Ανεμπόδιστη πρόσβαση στα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου.
α) Στο πρωτόκολλο εισερχομένων –εξερχομένων εγγράφων, καθώς και σε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο της Ένωσης.
Πρόταση που απερρίφθη –χωρίς συζήτηση από το Προεδρείο.
β) Παραμένει η άρνηση του Προεδρείου σε αίτημα του ΔΙΚΤΥΟΥ, για επικαιροποίηση (στοιχείων επικοινωνίας με τους συναδέλφους –email) κ.λ.π. με την επίκληση προστασίας «προσωπικών» δεδομένων προς τρίτους. Την ίδια στιγμή που γίνεται ευρεία χρήση τόσο από το μονοπαραταξιακό
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ αλλά και της συνδικαλιστικής του παραταξιακής  έκφρασης (ΑΣΚ).
Η νομική Υπηρεσία αρνείται (παρά τα αιτήματα μελών Δ.Σ εκπροσώπων του ΔΙΚΤΥΟΥ) να γνωμοδοτήσει εγγράφως επί του θέματος, ιδιαίτερα σε σχέση με την προστασία των «προσωπικών» δεδομένων των μελών.
γ) Απόρριψη του αιτήματος για παραχώρηση ενός γραφείου στην Ένωση, για αποκλειστική χρήση εντός ωραρίου λειτουργίας της Ένωσης των μελών του Δ.Σ που εκπροσωπούν το ΔΙΚΤΥΟ, και τη ΔΑΣ/ΠΑΜΕ.
Μόνο ειρωνική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ:» βρείτε γραφείο  εκτός Ένωσης και τα έξοδα θα τα καλύψει το Σωματείο!!».
4.      Υπογραφή πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
α) Μέσα σ’ αυτό το πλέγμα της συνολικής διοικητικής λειτουργίας της Ένωσης  και των καταστρατηγήσεων θεμελιωδών συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, ως μελών του Δ.Σ. αναφορικά με  τα πρακτικά των συνεδριάσεων του συμβουλίου:
Αλλοίωση –παραποίηση ή μη αναφορά θέσεων προτάσεων , εκτιμήσεων , κριτικής κ.α. των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το "ΔΙΚΤΥΟ" αλλά και τη  ΔΑΣ/ΠΑΜΕ κατά συνέπεια δεν υπογράφουμε –επικυρώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Τουλάχιστον ως προς την καταγραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων θέτουμε τρείς προϋποθέσεις:
α)Να αποστέλλονται email -ως σχέδιο - στον εκπρόσωπο κάθε συνδικαλιστικής παράταξης δυο μέρες πριν από τη σύγκληση του επομένου Δ.Σ.
β) Να χορηγείται ακριβές αντίγραφο του  υπογεγραμμένου πρακτικού συνεδρίασης στα μέλη του Δ.Σ.
γ) Εάν και εφόσον ζητηθεί να χορηγείται ακριβές φωτοαντίγραφο  της  απομαγνητοφωνημένης  συνεδρίασης  του Δ.Σ. ή διαφορετικά cd-usb της συνεδρίασης στα μέλη του Δ.Σ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.