Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Βιντεοθήκη το Mega, τακτοποίηση εργαζομένων στα ΜΜΕ

Από τη στήλη Πίσω από τις κάμερες στο ΠΡΙΝ
Κορυφώνονται σε πολλά επίπεδα οι διεργασίες και εξελίξεις στο τοπίο των media. Χωρίς να έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι επιχειρηματικές συμφωνίες κορυφής ανάμεσα σε ανταγωνιστές στην αγορά τους αλλά πάντα συνεργάτες απέναντι και έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των media-άρχων. Έχοντας κατά νου και τη δική της εξασφάλιση στην υποστήριξη από παλιούς και σωζόμενους αλλά και νέους media-άρχες.
Οι συμφωνίες παραμένουν πάντα πίσω από κλειστές πόρτες και μόνο από τις παρεμβάσεις μπορούμε να εξάγουμε ορισμένα συμπεράσματα. Σε πρώτο ορατό επίπεδο φαίνεται πως προχωρά η «τακτοποίηση» του προσωπικού των media σε ότι αφορά στην ασφάλιση τους
(στον ΕΦΚΑ) και την υγεία τους (στον ΕΔΟΕΑΠ). Δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε στους εξευτελισμούς συγκεκριμένων συνδικαλιστών-ουρά των εργοδοτών- σε ότι αφορά το ταμείο υγείας το οποίο κατέστρεψαν μέσα σε δέκα χρόνια. Έχει όμως σημασία πως κυβέρνηση και γραφειοκράτες συνδικαλιστές ομονοούν αίφνης στην ένταξη των εργαζομένων στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ασφαλιστούν και να πληρώνουν εισφορές, στον ΕΔΟΕΑΠ. Στον οποίο η κυβέρνηση θα εντάξει και τους τεχνικούς των ΜΜΕ. Έτσι εκδότες και καναλάρχες θα συνεχίσουν ως «περιούσιος» κλάδος να πληρώνει λιγότερες εισφορές για την ασφάλιση των εργαζομένων τους.
Σε δεύτερο και λιγότερο ορατό επίπεδο, είναι οι τακτοποιήσεις για την παρέμβαση στη χειραγώγηση και προπαγάνδα. Εκεί το Μαξίμου όχι μόνο παρακολουθεί, όχι μόνο θέλει να ελέγξει αλλά υποτάσσεται και απαιτεί σε μια συνεχή διετή τώρα διαπραγμάτευση. Να πούμε πως παραμένει ακόμη θολό το αν επιστρέψει το Mega ως κανάλι ειδησεογραφίας. Προσωπικά δεν το πιστεύουμε γνωρίζοντας πως ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει επιλέξει το Star για αυτή τη λειτουργία και θέλει το Mega σχεδόν ως «βιντεοθήκη» προγράμματος.
Σε αυτή τη θέση στην οποία συμφωνεί και το Μαξίμου, απομένει να συναινέσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος δεν έχει τηλεοπτικό σταθμό! Ο Ιβάν Σαββίδης «ικανοποιήθηκε» με την απόκτηση του Ε TV το οποίο θα παίξει στον τομέα της ενημέρωσης. Γεγονός που θα αποδειχθεί από τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το κανάλι. Απομένει να διαπιστώσουμε αν θα προσφερθεί δίοδος παρέμβασης στην τηλεοπτική ενημέρωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ώστε να κλείσει και το κεφάλαιο Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.