Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τα ΜΜΕ ενάντια στην κοινωνία, σιγά μη μιλήσουν για τους δημοσιογράφους απεργούς πείνας

Από τον Panagiotis G Papanikolaou
ΤΑ “ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ” ΚΑΙ Η ΜΙΛΗΜΕΝΗ ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τρία εκ πρώτης απόψεως τελείως διαφορετικά θέματα των ημερών αποδεικνύουν περίτρανα την ανομολόγητη συμφωνία – “ομερτά” ανάμεσα σε κυβέρνηση – αστική γαλαζοπράσινη αντιπολίτευση και βαρώνους των καθεστωτικών ΜΜΕ.
1. Κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας : αμάσητη αναπαράγεται η βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, των φαντς, των τραπεζιτών και των κορακιών. Επειδή κάπου κάποτε τάχαμου μαζί με πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών που είναι πολλές δεκάδες στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας κάθε Τετάρτη 4 – 5 μμ ακυρώθηκε υποτίθεται και ένας πλειστηριασμός ακριβού σπιτιού, τόσο οι κομματικοί προπαγανδιστικοί μηχανισμοί ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ έσπευσαν να εξαπολύσουν ενιαία συντονισμένη και χυδαία επίθεση ενάντια στο κίνημα.


2. Φοιτητικές κινητοποιήσεις : στον αέρα η δωρεάν διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στο υπουργείο Υγείας, ωμή κρατική καταστολή από τα ΜΑΤ, καταλήψεις διαμαρτυρίας από τους φοιτητές στους εκδοτικούς οργανισμούς των ΑΕΙ. ΜΟΥΓΚΑ από τα κανάλια και από την αστική “αντιπολίτευση”. Αντίθετα συντονισμένα υπερπροβάλλονται αυτές τις μέρες άλλα άσχετα συμβάντα με την συνήθη χυδαία φασίζουσα γαρνιτούρα περί “ΑΕΙ εστίες ανομίας” κλπ.
3. Μείωση μισθών νοσοκομειακών γιατρών : υλοποιείται στην πραξη αυτές τις μέρες η νέα μείωση στις τακτικές αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ που περιλαμβανόταν στο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο της “2ης αξιολόγησης” (5 – 2017). Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μνημονιακή μείωση από το 2010. Ασύστολα ψέμματα από την κυβέρνηση και από τους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που από τον Μάϊο μιλούσαν για δήθεν “αυξήσεις”, ΠΛΗΡΗΣ ΜΟΥΓΚΑ από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (ούτε καν ένας μεμονωμένος βουλευτής δεν έχει βγει να πει μια λεξούλα), “ΟΜΕΡΤΑ” από τα καθεστωτικά ΜΜΕ : συντονισμένη, πλήρης, προκλητική σιωπή για το θέμα. Ένα θέμα που η ΟΕΝΓΕ και οι τοπικές Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών το είχαν αναδείξει εδώ και 5 μήνες.
Τα παραδείγματα αυτά και δεκάδες άλλα δείχνουν πως οι ηγέτες της αστικής μνημονιακής “αντιπολίτευσης” και οι βαρώνοι των συστημικών ΜΜΕ απλούστατα είναι μιλημένοι βαστάζοι της κυβερνητικής πολιτικής. Τρίβουν τα χέρια τους ο Τσίπρας και οι υπουργοί του όταν αποσιωπάται πως φτωχοί άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, πως οι φοιτητές δεν έχουν βιβλία, πως οι γιατροί του ΕΣΥ παίρνουν μισθούς πείνας. Όταν η “αντιπαράθεση” γίνεται για γελοία παραπολιτικά κουτσομπολίστικα θέματα. Όταν υπερπροβάλλεται η μνημονιακή προπαγανδιστική βρωμιά και η με κάθε τρόπο παραπλανητική συκοφάντηση των λαϊκών διεκδικήσεων και των κοινωνικών κινημάτων.
Το κίνημα πρέπει να επιβάλλει με την μαζικοποίησή του και με τις δυναμικές μορφές πάλης του το σπάσιμο της μαφιόζικης “ομερτά”, της χυδαίας προκλητικής συμπαιγνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – βαρώνων ΜΜΕ που υπαγορεύεται από τα κοινά αφεντικά τους : οικονομική ολιγαρχία – ΕΕ – ΔΝΤ.
ΥΓ Αναζητούνται μεγαλοδημοσιογράφοι καθεστωτικών ΜΜΕ με εναπομείναντα ίχνη τσίπας. Μάλλον δύσκολο … δεν προβάλλουν αυτές τις μέρες ούτε καν την απεργία πείνας των ίδιων των συναδέλφων τους δημοσιογράφων έξω από τον ΕΔΟΕΑΠ για τα ίδια τα δικά τους κλαδικά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.