Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας, συναυλία το βράδυ στην ΕΣΗΕΑ

Μια ακόμη συνάντηση προγραμματίζεται αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ. Μετά τον εκβιασμό του Τάσου Πετρόπουλου, υφυπουργού Εργασίας στους συνδικαλιστές ότι για να νομοθετήσει (προκειμένου οι εργοδότες στα ΜΜΕ-εκδότες, καναλάρχες, κλ.π να πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές που δεν πληρώνουν εδώ και 14 μήνες!) πρέπει προηγουμένως οι αφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ να ψηφίσουν σε κάλπη για τον τρόπο…θανάτου του Οργανισμού! Και οι συνδικαλιστές συνεχίζουν να συνδιαλλέγονται με εργοδότες και κυβέρνηση, ενώ οι γυναίκες απεργοί πείνας μπαίνουν στην 6η ημέρα απεργίας.
Εννοείται πως οι εκδότες, καναλάρχες δεν δέχονται να δημοσιοποιηθεί το ζήτημα ή να γίνει ένα ρεπορτάζ για το ζήτημα αυτό. Εννοείται πως οι μεγαλοαστέρες που έχουν από τους εργοδότες τα μικρόφωνα δεν έχουν πει κουβέντα για αυτό το ζήτημα.
Οι απεργοί πείνας ζητούν από τους δημοσιογράφους να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα, έχουν βάλει ψήφισμα στα Avaaz και καλούν σε μουσική συναυλία αύριο το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ.
Παράλληλα καλείται για αύριο μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι "Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ", πραγματοποιούν εκδήλωση συμπαράστασης στις δημοσιογράφους απεργούς πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ, αύριο Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20.
Θα συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Νατάσσα Μωυσιόγλου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα.
Στο μπουζούκι ο Παναγιώτης Ρέβης.
Η συμμετοχή όλων σας είναι ...αυτονόητη.
Ελάτε να γλεντήσουμε την...πείνα μας. Θα είσαστε η τροφή μας.
Ημέρα απεργίας 6η..
- από το fb της απεργού πείνας Αφροδίτης Υψηλάντη

Γιατί είναι σημαντικό;
ΔΙΟΤΙ:
1. Η σημερινή κυβέρνηση κατάργησε με νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, τον μοναδικό πόρο (αγγελιόσημο) που είχε το ΝΠΙΔ ως ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ για να καλύπτει τη λειτουργία του.

2. Το ελληνικό κράτος, επί 49 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ, δεν πλήρωσε ποτέ για την περίθαλψη και την επικούρηση των σκληρά εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Τον νόμιμο πόρο που είχε ο ΕΔΟΕΑΠ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση δεν τον αντικατέστησε, όπως είχε συνταγματική υποχρέωση.

3. Από την άλλη πλευρά οι εκδότες παρακρατούν παράνομα από πέρυσι τον Σεπτέμβριο (τουλάχιστον) εισφορές από τους εργαζόμενούς χωρίς να τις αποδίδουν, ενώ οφείλουν στον ΕΔΟΕΑΠ και καθυστερούμενο αγγελιόσημο, το οποίο έχουν εισπράξει μέχρι την περίοδο που ίσχυε.

4. Με το PSI και το κούρεμα των ομολόγων χάθηκε μεγάλο μέρος των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ και έτσι μετά τον περασμένο Μάη για πρώτη φορά πληρώθηκαν εκπρόθεσμα κατά δύο μήνες οι επικουρικές συντάξεις και κατόπιν δανείου από τον ΕΦΚΑ. Ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει πληρωθεί η επικουρική του Σεπτεμβρίου.

5. Η σημερινή κυβέρνηση παρανομεί απροκάλυπτα επιτρέποντας στους βαρόνους της ενημέρωσης να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές, ενώ η κοινωνική ασφάλιση 16.754 εργαζομένων στον τύπο και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.

6. Κυβέρνηση και εργοδότες κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους στον τύπο στη μεταξύ τους κόντρα για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και κωλυσιεργούν με άκαρπες διαπραγματεύσεις την διασφάλιση της περίθαλψης και της επικουρικής σύνταξής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.