Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

«Έκοψαν» την πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ τα τεχνικά κλιμάκια

Δεν πήρε το «οκ» των τεχνικών κλιμακίων η πρόταση για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και το θέμα παραπέμπεται στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σημερινή συζήτηση για τον ΕΔΟΕΑΠ σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων δεν κατέληξε σε μια κατ’ αρχάς συμφωνία και το θέμα παραπέμπεται στη συνάντηση που θα έχει η υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, με τους επικεφαλής της τρόικας την ερχόμενη Τρίτη.
Η συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε γύρω από την επιβολή του 2% στον τζίρο των επιχειρήσεων ΜΜΕ, ενώ υπήρχαν ενστάσεις και για το πώς ένα Ταμείο.. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Η σημερινή εξέλιξη που παρατείνει, με ενα αρνητικό για την ώρα κρατούμενο, το αδιέξοδο στον ΕΔΟΕΑΠ, είναι αναμενόμενο ότι θα φέρει νέες τριβές μεταξύ κυβέρνησης και σωματείων ΜΜΕ, οι επικεφαλής των οποίων έφυγαν από τη συνάντηση της προηγούμενης Τρίτης με την κ. Αχτσιόγλου με την εικόνα ότι το θέμα θα κλείσει σήμερα (δείτε αναλυτικά εδώ).
Αύριο το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ ενδεικτική του κλίματος είναι η ανάρτηση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, Ν. Καρούτζου, το απόγευμα στο FB, στην οποία γράφει τα εξής:
 
«Υποτίθεται ότι με βάση τα λεγόμενα της κυβέρνησης σήμερα θα υπήρχε κατάληξη με τα τεχνικά κλιμάκια για το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ. Πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι το θέμα παραπέμπεται για την ερχόμενη Τρίτη στους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων. 
Θέλω να καταστήσω σαφές ότι αν περνάει από το μυαλό κάποιων, ένας ΕΔΟΕΑΠ που δεν θα είναι όπως σήμερα ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης, (επικούρηση, περίθαλψη, εφάπαξ) ΝΠΙΔ καλό θα είναι να το ξεχάσουν. ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ»
 Μιχάλης Σιάχος 

- από το asfalistiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.