Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Στον ΕΟΠΠΥ ο ΕΔΟΕΑΠ με εισφορές “όπως όλοι οι ασφαλισμένοι”!

Τελικά ή οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ ΕΣΗΕΑ δεν έχουν καλό ρεπορτάζ ή λένε ψέμματα (ακόμη).
Η γνωστή πλειοψηφία της διοίκησης ΕΣΗΕΑ ψήφισε σήμερα μια 48ωρη απεργία με το γνωστό πλαίσιο, “να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ” της πρότασης Καπάκου, που βάζει τους εργοδότες στη διοίκηση και αλλάζει το Καταστατικό. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ενώ το ταμείο κινδυνεύει άμεσα, ενημέρωσαν αρχικά πως οι “θεσμοί διαφωνούν” και αμέσως μετά πως “δεν διαφωνούν” με το 2% αλλά ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να “διασυνδεθεί” με τον ΕΟΠΥΥ.
Από το ρεπορτάζ στο μεταξύ προκύπτει πως το σχέδιο της κυβέρνησης που συζητά με τους θεσμούς αύριο είναι η “διασύνδεση” του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΠΥ, δηλαδή ίδιες εισφορές, ίδιες παροχές.
Συγκεκριμένα το σχέδιο προβλέπει εισφορές 7,10% για την υγεία εκ των οποίων το 4,55 θα πληρώνουν οι εργοδότες και το 2,55% οι ασφαλισμένοι και 7% για επικούρηση, ήτοι 3,5% οι ασφαλισμένοι και 3,5% οι ασφαλισμένοι, “όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας”. Το 2% του διαφημιστικού τζίρου θα εισπράττεται από τον ΕΟΠΠΥ.
Πρακτικά οι αφαλισμένοι θα δουν τις εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ ως “κομμάτι” του ΕΟΠΠΥ να αυξάνονται από το 3% που είναι σήμερα στο 6,05%! Και φυσικά θα μειωθεί η επικουρική σύνταξη αλλά και οι παροχές.
Στην απόφαση για τη 48ωρη απεργία διαφώνησαν οι Γιάννης Αγγέλης, Νανά Νταουντάκη, Χρήστος Κυρίτσης και Δημήτρης Τσαλαπάτης που ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Γιάννη Αγγέλη για απεργία διαρκείας. Ο Γ. Μηλιώνης έκανε άλλη ξεχωριστή πρόταση για ξεκίνημα με 48ωρη και προετοιμασία μετά για κινητοποιήσεις διαρκείας.
Αύριο πραγματοποιείται το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ
Αναδημοσίευση:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.