ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Στα χέρια της Digea το Mega

ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 450.000,00 
Η Digea αποφασίζει και για το Mega! Τη Δευτέρα αναμένεται, όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει στην ηλεκτρονική μας έκδοση, να συνεδριάσει το ΔΣ της Digea για να αποφασίσει τι θα κάνει με την περίπτωση του Mega, ενώ απαιτήσεις υπάρχουν ακόμη από τo ΑΡΤ TV και το E-TV. Ειδικά για το Mega παρατηρείται σπουδή, καθώς με εξώδικο που εστάλη στην Τηλέτυπος ζητείται η άμεση καταβολή ποσού 450 χιλ. ευρώ, δηλαδή της μισής οφειλής της εταιρείας προς την Digea.
Η εταιρεία που ελέγχει τις ψηφιακές τηλεοπτικές συχνότητες της χώρας θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό ασκείται πίεση προς τις τράπεζες, που έχουν τα ηνία του Mega, όμως τα εναπομείναντα στελέχη του σταθμού βλέπουν σχέδιο των ανταγωνιστών του καναλιού να πάρουν το μερίδιό του στη διαφημιστική αγορά, που το 2016 έφτασε (μόνο με επαναλήψεις προγράμματος) στα 35 εκατ. ευρώ, αφήνοντας πίσω τις νέες παραγωγές των τηλεοπτικών σταθμών.
Μετά την καταβολή των δύο μισθών από Φώτη Μπόμπολα και Όμιλο Βαρδινογιάννη προς τους εργαζόμενους με την καταβολή ποσού 2 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κεφαλαίου, η Digea ζητάει με τη σειρά της να πληρωθεί ή να γίνει μια ρύθμιση με την οποία να εξυπηρετείται. Μπροστά άλλωστε είναι οι διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την αποδέσμευση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος. Η Digea θέτει όμως για δεύτερη φορά ζήτημα μείωσης της ισχύος του σήματος του Mega και το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν το κανάλι δεν πληρώσει. Θα ρίξει, άραγε, «μαύρο»;
Στους οφειλέτες είναι επίσης το ΑΡΤ TV, με 1,2 εκατ. ευρώ, και το E-TV, που δεν έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή. Στους καλοπληρωτές είναι η ΕΡΤ…
Αναδημοσίευση:typologies -ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.