ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Γ΄ΕΛΜΕ – Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους στην εφημερίδα Μακεδονία

Γ΄ ΕΛΜΕ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                              
Θεσσαλονίκη  15/12/2016
Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους στην εφημερίδα Μακεδονία
Εμείς οι καθηγητές της Γ΄ΕΛΜΕ από την Γενική μας συνέλευση της 15/12/2016 εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους 2 νέους απολυμένους καθώς και στους απλήρωτους για 11 μήνες εργαζόμενους της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» .
Διαβάστε τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
Καταγγέλλουμε επίσης την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε ως προειδοποίηση με την αποστολή εξωδίκου από μέρους της διεύθυνσης της εφημερίδας σε βάρος δημοσιογράφου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.
Η αλήθεια είναι ότι ο Τύπος της Θεσσαλονίκης (μετά το λουκέτο και τις μαζικές απολύσεις στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ) βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του και την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάντια απαξίωσης έως πλήρους εκμηδένισης των θέσεων εργασίας, την φέρουν ακέραια οι εργοδοτικοί χειρισμοί. Οι απολύσεις στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αποτελούν ένα ακόμα χτύπημα στην καρδιά της ενημέρωσης .
Ενώνουμε τη φωνή μας με το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και ζητούμε:
• την άμεση ανάκληση των 2 νέων απολύσεων δημοσιογράφων για να μην προστεθούν στις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων
• την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που παραμένουν για 11 μήνες απλήρωτοι
Το προεδρείο της Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.