ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή 45 εκατ. ευρώ ο Ψυχάρης

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Στ. Ψυχάρη για ποσό περίπου 45 εκατ. ευρώ, εν μέσω της απεργίας στον ΔΟΛ. Η δίωξη σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε ύστερα από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ και έλεγχο των εισοδημάτων του Στ. Ψυχάρη από το 2000 και μετά, καθώς από τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων διαπιστώθηκε κενό περίπου 45 εκατ. ευρώ. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, όπου εκλήθη ο εκδότης και έδωσε εξηγήσεις, μέσω υπομνήματος. Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και το ενδιαφέρον του εκδότη πλέον στρέφεται κυρίως στην προσωπική του υπόθεση και δευτερευόντως σε αυτή του οργανισμού.
Από την Κρήτη ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας έκανε μια έμμεση αναφορά στις εξελίξεις στον ΔΟΛ: «Σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί, διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με ‘‘αέρα’’, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια ‘‘φούσκα’’ και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.