Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ μοιράζεται: ευχές & σκέψεις στο κατώφλι του νέου έτους.

2017 Ας είναι κάθε αστέρι η επιθυμία μας για να είναι ο ουρανός
πιο λαμπερός τη νύχτα.
 Η ιστορία :δεν επαναλαμβάνεται.
        Κάνει όμως ομοιοκαταληξίες..
*Σχόλιο: Το λαχείο συντακτών, κάλυπτε από τα τέλη του 1920, βασικές ανάγκες ασφάλειας & περίθαλψης των δημοσιογράφων. Καταργήθηκε το 1967 από την Απριλιανή στρατιωτική χούντα και ιδρύθηκε (1967) ο ΕΔΟΕΑΠ, με πόρο το αγγελιόσημο –ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά.
Το αγγελιόσημο θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής- Ν.Δ 465/1941, ως πόρος των λογαριασμών ανεργίας & ταμείων Συντάξεων του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εφημερίδων Αθηνών- Θεσσαλονίκης  (όχι των συντακτών).
Το αγγελιόσημο  καταργήθηκε 15/9/2016 Ν.4387/2016 & για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινωνικής ασφάλισης, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεσμοθετημένος πόρος  για τον… ΕΔΟΕΑΠ… με ότι αυτό συνεπάγεται,  για την υγεία –πρόνοια –επικούρηση  για χιλιάδες συναδέλφους/σες στο Κλάδο.
Οι ευθύνες πλέον  έναντι του Κλάδου έχουν ονοματεπώνυμο!!  *

Μοιραζόμαστε: ευχές & σκέψεις στο κατώφλι του νέου έτους.
    
Από τους συναδέλφους /σες :Της Συντονιστικής Γραμματείας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ.
                                          Της Συντακτικής Ομάδας του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.

Ας γίνει αυτός ο χρόνος μια προσπάθεια για μια διαφορετική προσέγγιση.
Ας αντιπαρατεθούμε: στα αδιέξοδα των "ατομικών" μας εμμονών, που διαιωνίζουν την ανασφάλεια, τον φόβο & την απογοήτευση.
Ας ανακτήσουμε τα πάντα από την αρχή, όλο και περισσότεροι «εμείς», που αντιλαμβανόμαστε τις σκηνοθεσίες, που υποθήκευσαν το παρόν & το μέλλον μας.
Ας ανοίξουμε το δρόμο, με την αντίσταση των πολλών, ενάντια στην κυριαρχία –αρπακτικών της εξουσίας, ενάντια σ΄ότι μας καθηλώνει παραμορφωτικά & μας ευτελίζει,  μετατρέποντας την καθημερινότητα σε θλιβερή επιβίωση.
Η άλλη πλευρά  της ζωής με συντροφικότητα-αλληλεγγύη & αγώνα είναι εδώ, ήταν πάντοτε παρούσα, πάντα έτοιμη να ανοίξει νέους δρόμους…

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το 2017
Συνάδελφοι/σες ψηλά το κεφάλι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.