ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι σε ΑΥΓΗ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 για τα οφειλόμενα & το μέλλον των μέσων

Σε αναβρασμό και ανησυχία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ (και www.avgi.gr) και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ (και www.stokokkino.gr), καθώς τους οφείλονται ενάμιση και δύο μισθοί αντίστοιχα, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν σενάρια για αλλαγές και αναδιάρθρωση στα Μ.Μ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία και λέγεται ότι θα υλοποιηθούν από το νέο έτος.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδικασία διαρκών συνελεύσεων και διαβουλεύσεων με τον βασικό μέτοχο και τις διοικήσεις των δύο μέσων, ενώ στο τραπέζι έχουν τεθεί και οι κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Αύριο είναι κρίσιμη μέρα για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, καθώς αναμένουν αν θα υλοποιηθεί η δέσμευση της διοίκησης για την κατάθεση του δώρου συν ενός δεκαπενθημέρου, προκειμένου να μην προστεθεί μία ακόμη οφειλή στις συσσωρευμένες οφειλές προηγούμενων ετών.  Αντίστοιχα, προθεσμία προς τη διοίκηση έθεσαν οι εργαζόμενοι ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ έως τις 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να καταβληθεί ο μισθός Οκτωβρίου (καθώς το δώρο ήδη έχει κατατεθεί). Όμως η πληρωμή του μισθού όπως έγινε ξεκάθαρο στη συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα θα πρέπει να αφορά όχι μόνο στους μισθωτούς αλλά και στους μαύρους.
Όπως πληροφορηθήκαμε σχεδόν το σύνολο των ραδιοφωνικών παραγωγών – 12 άτομα – πληρώνεται με μαύρα και με καθυστέρηση 5 μηνών.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν ως προϋπόθεση για την μη πραγματοποίηση της στάσης εργασίας 08:00 – 12:00 στις 23 Δεκεμβρίου να καταβληθεί μισθός και στις δύο νέες συναδέλφισσες που ποτέ δεν συναίνεσαν σε μαθητεία η οποία κρατάει εδώ και 7 μήνες, ενώ οι ίδιες εργάζονται σκληρά και πήγαν στον ραδιοφωνικό, καθώς υπήρχε δέσμευση από τον πρώην διευθυντή Κώστα Αρβανίτη ότι θα εργαστούν με σύμβαση, κάτι που ποτέ δεν έγινε. 
απο: καταληψη ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.