ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Νέα ΜΜΕ, εκεί που οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνουν τα αφεντικά!

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν αποθρασυνθεί πλήρως.
Και επειδή δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει, βγαίνουν πλέον δημόσια και απαιτούν από τους εργαζόμενους να τους …πληρώνουν για τη δουλειά. Γιατί τι άλλο είναι η απαίτηση των ιδιοκτητών του σταθμού “Παραπολιτικά” ότι θα κάνει εκπομπή μόνο όποιος έχει μαζί του τον χορηγό; Παρά τις διαψεύσεις στο μεταξύ για τους απλήρωτους στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, γεγονός είναι πως τα Μέσα συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν βρει νέους τρόπους εργασίας. Μαθαίνουμε πως στο “Καρφί” είναι απελπισμένοι. Μήνες ολόκληρους απλήρωτοι. Και η μέθοδος που ακολουθεί η επιχείρηση είναι μια καινούργια μέθοδος στα Μέσα. Μετά από μήνες που εργάζονται τζάμπα, τους ενημερώνουν πως αν θέλουν να φύγουν μποροούν να το πράξουν και θα πληρωθούν με …δόσεις τα χρωστούμενα! Αφού βέβαια έχουν δουλέψει κάποιοι μήνες ολόκληρους πληρώνοντας οι ίδιοι τα έξοδα της δουλειά τους.Το “Καρφί” χρωστάει σε πολλούς και πολλά.

Ακούμε για 30.000 ευρώ και για περισσότερα! Λεφτά δηλαδή σε δημοσιογράφους και συνεργάτες οι οποίοι αρχικά είχαν πιστέψει πως θα πληρώνονταν, έστω και με καθυστέρηση.
Διαβάσαμε στο e-tetradio πως ο Γιάννης Κουρτάκης διέψευσε πως υπάρχουν καθυστερήσεις μισθών. Εμείς πάλι μαθαίνουμε πως στους εργαζόμενους ειπώθηκε πως θα πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων και τα άλλα, τα χρωστούμενα, θα δούν από το 2017 και μετά!
Κι όμως αυτά τα ΜΜΕ, τα νέα ΜΜΕ, συνεχίζουν και λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση. Και θεσμική από τους αρμόδια όργανα ελέγχου του κράτους αλλά και από τα συνδικαλιστικά σωματεία. Και φυσικά επικεφαλής αυτών των Μέσων βρίσκονται δημοσιογράφοι οι οποίοι μιλάνε με συναδέλφους τους αλλά μόλις τους πουν για τους μισθούς απαντούν πως τα λογιστήρια είναι υπεύθυνα! Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί δημοσιογράφοι φεύγουν τρέχοντας από τα Μέσα συμφερόντων Μαρινάκη. Η χειρότερη γαλέρα, όπως λένε..Μεταξύ άλλων εκεί ανθεί η δημοσιογραφία για την οποία πρέπει να πληρώνεις για να εργάζεσαι
Και από την άλλη υπάρχουν δημοσιογράφοι που γράφουν (χωρίς να υπογράφουν βέβαια) ύμνους για τον ιδιοκτήτη. Είμαστρε περίεργοι αν αυτοί πληρώνονται κατιτίς…
Αναδημοσίευση:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.