Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Συμψηφισμός χρεών για τους καναλάρχες από τα λεφτά των tv αδειών!

Δικαίως, όπως αποδεικνύεται, ανησυχούσαν οι καναλάρχες για την 1η δόση των χρημάτων που πλήρωσαν για τις 4 τηλεοπτικές άδειες και περίμεναν την επιστροφή τους, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Τα περίπου 76 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν οι 4 παρ΄ολίγον αδειούχοι και επίσημα πλέον, θα συμψηφιστούν με τα χρέη των τηλεοπτικών εταιρειών στο δημόσιο. Η επιβεβαίωση ήρθε στην απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε αναφορά του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος μετέφερε ερώτημα στη Βουλή με βάση ένα παραπολιτικό σχόλιο στην εφημερίδα “Δημοκρατία”. Ο Νίκος Παππάς επί του συγκεκριμένου απάντησε: “Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών επισημαίνουμε
ότι μετά και τη δημοσίευση της απόφασης από το ΣτΕ θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες που αφορούν τις σχέσεις της κάθε εταιρείας με τις φορολογικές αρχές.
Δηλαδή με άλλα λόγια “συμψηφισμός” χρεών! Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις σταθμοί είχαν καταθέσει τα εξής ποσά: Ο ΣΚΑΙ 14.533.333 ευρώ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης 23.300.000 ευρώ, ο ΑΝΤ1 25.500.500 και ο Ιβάν Σαββίδης 20.500.000 ευρώ. Κι άντε οι ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 λειτουργούν τα τηλεοπτικά τους κανάλια αλλά ο Β. Μαρινάκης και ο Ι. Σαββίδης που δεν έχουν κανάλια τι θα γίνει; Θα συμψηφιστούν κι αυτές οι δόσεις με χρέη των εταιρειών τους, αν φυσικά υπάρχουν; Ο Ν. Παππάς δεν έγινε πιο συγκεκριμένος αλλά είναι φανερό πως πάνω στα χρήματα θσ στηθεί νέος γύρος αντιπαράθεσης. Πολύ περισσότερο που Star, Mega και Ε ΤV που δεν έλαβαν την παρ΄όλίγον άδρια, συνεχίζουν επίσης να λειτουργούν χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ευρώ!

Στην απάντηση του ο Ν. Παππάς αναφέρει ακόμη: “Συνιστά πρωταρχικό στόχο της Κυβέρνησης η διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και ο τερματισμός της επί σειρά ετών ασυδοσίας και παράνομης κατοχής του φάσματος άνευ ανταλλάγματος. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί δέσμευση μας η πλήρης υποστήριξη του ΕΣΡ τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ολοκληρωθούν με το ταχύτερο δυνατό ρυθμό οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παρέδωσε στην ηγεσία του ΕΣΡ το σύνολο των εγγράφων στα οποία ενσωματώνεται ολόκληρη η τεχνογνωσία του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας και παράλληλα έθεσε στη διάθεσή του την Υπηρεσία Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος. Η Υπηρεσία παρέχει στην Αρχή -χωρίς καμία δική της οικονομική επιβάρυνση- τη δυνατότητα πλήρους και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και έρευνας του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος δεκάδων σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.