Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛ: αίτηση των τραπεζών για εκκαθάριση εν λειτουργία

Aίτηση για την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ώρες οι πιστώτριες τράπεζες. Μάλιστα, τα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν δανειοδοτήσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, προτείνουν να αναλάβει την εκκαθάριση ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπαγωγής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που μεταξύ άλλων εκδίδει τις εφημερίδες «το Βήμα» και «τα Νέα» σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μπορεί να απαιτηθεί ένα δίμηνο, σε ακραία περίπτωση ακόμη και τρεις μήνες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το τι μπορεί να γίνει στο μεσοδιάστημα καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας..
Πηγές των πιστωτριών τραπεζών ανέφεραν ότι προτίθενται να ακολουθήσουν.. την προβλεπόμενη από τον νόμο δικαστική διαδικασία σε σχέση με το μέλλον του ΔΟΛ.

Από την ημέρα διορισμού του, ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για τηνπώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου η εταιρεία -εν προκειμένω ο ΔΟΛ- να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.
Ασφαλείς πληροφορίες από τις πιστώτριες τράπεζες αναφέρουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση, που φέρεται να έχει γίνει από τον Ιβάν Σαββίδη, για κούρεμα των δανείων που βαραίνουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε ποσοστό 70-80%.
- από ρεπορτάζ του Αλ. Κασιμάτη στο protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.