Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Mετά από δικαστική μάχη κέρδισε την επαναπρόσληψή της στο MEGA η δημοσιογράφος Δήμητρα Σωτηριάδου

Απολύθηκε γιατί δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση εργασίας
H πρώην δημοσιογράφος του Mega Channel, διαπιστευμένη συντάκτης επί θεμάτων Υγείας, Δήμητρα Σωτηριάδου, δικαιώθηκε μετά την δικαστική προσφυγή που έκανε εναντίον της Τηλέτυπος ΑΕ, όταν τον Σεπτέμβριο 2011 απολύθηκε από την εργοδοσία με το αιτιολογικό ότι αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυσή της είναι άκυρη και ότι η εταιρία πρέπει να επαναπροσλάβει την δημοσιογράφο, ενώ επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση υπέρ της. Πιθανολογείται ότι θα ασκηθεί προσφυγή από την εταιρία, αλλά νομικοί κύκλοι σχολίαζαν την σημασία της απόφασης και τον νομικό αντίκτυπο για αντίστοιχες υποθέσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Η υπόθεση που κρίθηκε θετικά υπέρ της δημοσιογράφου εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και δικηγόρος της ήταν ο κ. Παναγιώτης Σαπουντζάκης. Η ίδια δημοσιογράφος σχολίασε στην σελίδα της στο fb:
5 χρόνια μετά, η δικαίωση... ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ
ήταν Σεπτέμβρης του 2011,όταν απολύθηκα από το μέγκα ,η μοναδική δημοσιογράφος που δεν υπέγραψα ατομική σύμβαση....Εύχομαι η ιστορική αυτή απόφαση, να ανοίξει το δρόμο της δικαίωσης για όλους τους συναδέλφους στα ΜΜΕ που δε συμβιβάστηκαν με τα καπρίτσια των εργοδοτών και διευθυντών - διεκπεραιωτών στα χρόνια των μνημονίων......ευχαριστώ τον πειραιώτη δικηγόρο μου Παναγιώτη Σαπουντζάκη και τους μάρτυρες συναδέλφους που τόλμησαν να πουν όσα γνώριζαν την Ελένη Δημητρακοπούλου και Δημήτρη Παπαντωνίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.