Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛ – Όταν τσακώνονται τα βουβάλια (του Τύπου), την πληρώνουν οι εργαζόμενοι…

φωτο: όταν τα πρωτοσέλιδα έφτιαχαν κλίμα μεταφέροντας (απλώς) τα στοιχεία των… δημοσκόπων. Τώρα, οι απολύσεις, αφορούν το ίδιο τους το «σπίτι».
Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στην ηλεκτρονική της έκδοση, σε άρθρο της με τίτλο «Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο», γνωστοποιεί ότι  ««Το Βήμα» και «Τα Νέα» αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ημερών την έκδοσή τους για οικονομικούς λόγους». Και εξηγεί ότι «Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν – και δέσμευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων». Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «οι πιστώτριες τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Eurobank, αποφάσισαν την ένταξη του Οργανισμού σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μη λαμβάνοντας καμία πρόνοια για τη συνέχιση των εκδόσεών του. Απέρριψαν ακόμη και το θετικό για αυτές αίτημα μιας ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η οποία θα διατηρούσε ενεργό το περιουσιακό στοιχείο και την αξία του, τρέχουσα και άυλη, αλώβητη. Εναντι, λοιπόν, της ένταξης στο καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες, αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα συναλλαγής από τον ΔΟΛ».
Τα αφεντικά του ΔΟΛ χρεώνουν δε αποκλειστικά στις… τράπεζες την εργασιακή αβεβαιότητα και την… απληρωσιά των πεντακοσίων (500) και πλέον εργαζομένων του Οργανισμού τους οποίους παρουσιάζουν περίπου σαν μια περιφερόμενη αφιλοκερδή ομάδα εθελοντών που με επιμονή παρέμεναν απλήρωτοι προκειμένου να διασώσουν την… αίγλη (κέρδη) των επιχειρήσεών τους!!!  Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο άρθρο ότι: «Το δυστύχηµα είναι ότι οι τράπεζες αδιαφόρησαν για την τύχη των 500 και πλέον εργαζοµένων, οι οποίοι απλήρωτοι επί µήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειµένου να διασώσουν τις εκδόσεις και τα άλλα Μέσα του Οργανισµού». Εκεί που το πράγμα μπερδεύεται ακόμα περισσότερο, είναι όταν στο άρθρο μπαίνει σφήνα, η «δημοκρατία», η «ευρύτερη δηµοκρατική παράταξη» (sic), ο… «ορθολογισμός» και το… «εθνικό συμφέρον» (βεβαίως, βεβαίως), αλλά και οι… «αξίες του αστικού µεταπολεµικού συστήµατος»!
Υπάρχει δε η προειδοποίηση ότι δεν αντιλαμβανόμαστε (όλοι εμείς οι κουτοί;) ότι « µαζί µε «Το Βήµα» και «Τα Νέα» θα υποβαθµιστούν αξίες του αστικού µεταπολεµικού συστήµατος και θα καταρρεύσουν βασικές εστίες των Γραµµάτων, της Τέχνης και του Πολιτισµού. Και µαζί τους βεβαίως η κυβέρνηση και η αξιωµατική αντιπολίτευση που υποκριτικά εκδηλώνουν το ανδιαφέρον τους για τη διάσωση των εφηµερίδων αλλά επί της ουσίας αδιαφορούν και δεν συναινούν για την καταθεση µιας τροπολογίας που θα µπορούσε να λύσει προσωρινά το χρηµατοδοτικό πρόβληµα». Μια τόσο δα μικρή (χαριστική) τροπολογία, προκειμένου να μην καταρρεύσει το… σύμπαν! Αυτό ζητείται!
110 a(Άσχετο: Αλήθεια, σε πόσους πολίτες «λείπει» από τον χάρτη αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινωνίας το δελτίο ειδήσεων του MEGA;)
Στο άρθρο, πάντως, γίνεται λόγος για «δίωξη του Οργανισµού». Η κακοδιαχείριση, ούτε που τους πέρασε από το μυαλό! «Στην πραγµατικότητα οι δύο εφηµερίδες, που εκδίδονται από τη δεκαετία του ’20, φιµώνονται!», υποστηρίζεται στο άρθρο, σε μια σαφή προσπάθεια (με την υπόμνηση μάλιστα της «ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας») να γίνουν οι απαραίτητες αναγωγές στην περίπτωση φίμωσης της ΕΡΤ από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και στη δυναμική αντίδραση μεγάλου μέρους των εργαζομένων της και του αλληλέγγυου κινήματος. Η απόπειρα σύγκρισης 2 ανόμοιων φαινομένων, δεν στέκεται με τίποτα.
Και επειδή με την αναφορά στη δεκαετία του ’20, γύρισαν τον χρόνο αρκετά πίσω, ας διαβάσουμε ακόμη μία προσέγγιση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την προϊστορία του σε δύσκολες εποχές για τον ελληνικό λαό, εδώ: ΔΟΛ: Ένα λουκέτο που άργησε πολύ
Η ουσία είναι μία: Όταν τσακώνονται τα βουβάλια (του Τύπου), την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Είτε βρίσκονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του ΔΟΛ (που πορεύονται με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και επιλέγουν να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ) – ΟΧΙ στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!
Αναδημοσίευση:asyntaxtostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.