Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ KONTRA

Η Βουλή θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

  • Με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, που θα ορίσει το τίμημα
Το ΕΣΡ θα πρέπει να δώσει την απάντηση στο πότε θα χορηγηθούν οι άδειες εθνικής εμβέλειας για την τηλεόραση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra Channel, παρέπεμψε στο ΕΣΡ για το ερώτημα που απασχολεί τους πάντες στην τηλεοπτική αγορά, το πότε θα χορηγηθούν οι άδειες. Και τόνισε «ότι αυτό που οφείλει να κάνει το ΕΣΡ είναι το συντομότερο δυνατόν, όπως προτρέπει και το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, να προχωρήσει στη διαδικασία».
Σε σχετική ερώτηση για το τίμημα απάντησε πως «όλα αυτά θα καθοριστούν από το ΕΣΡ, στη βάση του εξουσιοδοτικού νόμου» 4329/2015. Για τον αριθμό των αδειών διευκρίνισε ότι ο νόμος ορίζει πως «καθορίζεται με απόφαση της Βουλής και με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, επομένως εδώ έχουμε τη λειτουργία δύο διαφορετικών οργάνων, τα οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν για τον αριθμό των αδειών». Ως προς την επιστροφή των χρημάτων στους υπερθεματιστές της προηγούμενης διαδικασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Πρώτα θα πάρουμε την απόφαση στα χέρια μας, θα δούμε το διατακτικό της, και από κει και πέρα θα καθοριστούν οι αναγκαίες διοικητικές διαδικασίες για να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν στη βάση της απόφασης του δικαστηρίου».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση πριν από έναν χρόνο να ορίσει μέλη στο ΕΣΡ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία επί μήνες αρνούνταν να συναινέσει για τη συγκρότησή του. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε και κάτι άλλο, ότι το υπάρχον καθεστώς είναι παράνομο, αντισυνταγματικό. Μιλάμε για 30 χρόνια αντισυνταγματικού καθεστώτος. Για αυτό το καθεστώς θα δώσει κανείς λογαριασμό; Θα πει κανείς: “Ναι, κάνω την αυτοκριτική μου επειδή επέτρεψα για 30 χρόνια την παραβίαση του Συντάγματος”; Διότι τώρα, όψιμα, εμφανίζονται κάποιοι ως υπερασπιστές του Συντάγματος», υπογράμμισε.
«Αυτήν τη στιγμή το θέμα είναι ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οφείλει να ασκήσει τις αρμοδιότητές του και να κάνει τον διαγωνισμό, στη βάση του νόμου που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο Δ. Τζανακόπουλος
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.